Stijn Vreven: ‘Ik vind trainer zijn leuker dan zelf voetballen’

© Belga

Met Lommel – AA Gent staat er in de achtste finales van de Beker van België een interessante affiche op het programma. Niet in het minst voor Stijn Vreven, ex-speler van de Buffalo’s en huidig hoofdtrainer van Lommel United.

In Sport/Voetbalmagazine spreekt Vreven over de ambities van Lommel.

Vreven: “We hebben het tiende budget in tweede klasse, maar ik wil wel de eindronde halen. Wij doen het met jongens van rond de kerktoren, terwijl we tegen de helft profclubs spelen. En toch zijn we een luis in de pels. De supporters van Lommel United leefden van herinneringen, nu mogen ze opnieuw dromen.”

Ook zijn persoonlijke ambities als trainer komen aan bod: “Ik denk dat ik ook in eerste klasse mijn visie zou kunnen doordrukken en een groepsproces kan creëren. De ambitie is er, maar niet tot elke prijs. Toen we met Neerpelt aan kop stonden, zei Dessel vijf wedstrijden voor het einde dat ik meteen moest komen. Ik had er al getekend voor het seizoen erna en werd onder druk gezet. ‘Nu of nooit.’ Maar ik had al zo veel van de club en mijn spelers geëist, dat ik ze niet in de steek kón laten. Daarvoor ben ik te principieel.”

“Ik vind het trainerschap leuker dan zelf voetballen. Ik wil mijn spelers tactisch, mentaal en fysiek sterker en daar zijn we met de staf dag en nacht mee bezig. Een speler moet trainen, eten en rusten. Als trainer ben je altijd bezig, ook omdat je een grotere verantwoordelijkheid hebt.” (Chris Tetaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content