Stijn De Smet op dood spoor bij Gent

© BELGA

Stijn De Smet mag weg, maar geraakt niet weg bij AA Gent. Zijn manager geeft toe: ‘Voorlopig is er geen oplossing in zicht.’

Negen minuten op Zulte Waregem en vijf minuten tegen Oud-Heverlee Leuven. Een klein kwartier totale speeltijd, dat is de povere balans van Stijn De Smet (27) bij AA Gent na vier competitiewedstrijden.

Daarenboven werd de aanvallende middenvelder Europees twee keer niet geselecteerd tegen Videoton FC. De Smet lijkt zich onder Trond Sollied en door de verjongingsoperatie bij Gent weinig illusies te moeten maken over speelkansen.

Vorig jaar werd nog een uitkomst gevonden met een overgang op huurbasis naar Westerlo. Daar kon hij zich echter niet doorzetten door een aaneenschakeling van blessures.

KV Mechelen

Bij zijn terugkeer kreeg hij van Gentmanager Michel Louwagie te horen dat hij mocht uitkijken naar een andere uitdaging. Alleen: voorlopig heeft die andere uitdaging zich nog niet aangediend, zegt manager Guy Bonny. “Er was duidelijke interesse van KV Mechelen en Harm van Veldhoven, die Stijn nog gecoacht heeft bij Cercle Brugge. Maar uiteindelijk zijn ze in Mechelen de Deense toer op gegaan. We hebben daarna nog met andere ploegen gepraat, helaas zonder succes. Ik wil wel meegeven dat dat zeker niet met geld te maken had.”

Geen oplossing

Dus blijft de eenmalige Rode Duivel – die al twee maanden blessurevrij is – voorlopig begraven in de Gentse rotatie. “En het ziet er stilaan naar uit dat dat zo zal blijven”, zegt Guy Bonny. “Ik heb niet de gewoonte om daar fantasieverhalen rond te verzinnen. Voor het ogenblik, op een goede week voor het einde van de transfermarkt, is er geen oplossing in zicht. Al kan het in deze fase van het seizoen uiteraard dat sommige bestuurders zich toch nog eens gaan bedenken.”

De Smet kwam in 2009 over van Cercle Brugge voor een transfersom van ongeveer 1,2 miljoen euro. Zijn beste seizoen in Gentse loondienst kende hij twee jaar geleden onder Francky Dury, toen hij in 40 wedstrijden 6 keer scoorde en 10 assists gaf. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content