‘Steven Martens krijgt vertrekpremie van een jaarloon’

© Belga Image

Het is niet helemaal duidelijk of Steven Martens zelf opstapte als CEO van de Belgische Voetbalbond (KBVB) dan wel ontslagen werd.

Steven Martens, die steeds meer onder vuur lag, kondigde maandagavond zijn vertrek aan, na vier jaar aan het hoofd van de KBVB. ‘Na veel en diep nadenken en veel overleg met mijn familie en vrienden heb ik besloten mijn mandaat ter beschikking te stellen,’ luidde het (lees de integrale medeling onderaan). Bij KBVB-voorzitter François De Keersmaecker klonk het: Steven Martens heeft ons zijn mandaat ter beschikking gesteld als CEO van de Voetbalbond. Wij hebben begrip voor zijn persoonlijke situatie en beslissing en zijn dan ook in onderling overleg tot het besluit gekomen de samenwerking te beëindigen.’

Uit die mededelingen valt af te leiden dat Martens zelf de handdoek in de ring gooide, maar volgens Het Laatste Nieuws klopt dat niet. De krant schrijft dat Martens in werkelijkheid werd opzijgeschoven door De Keersmaecker en dat die laatste hem de kans bood om een communiqué te versturen waaruit moet blijken dat hij de eer aan zichzelf hield.

Een en ander betekent volgens HLN ook dat Martens een ontslagvergoeding van 336.000 euro – één jaarloon – krijgt. Dat zou opmerkelijk zijn, aangezien de ex-tennisman net door zijn financiële beleid bij de KBVB onder vuur kwam te liggen. (KVDA)

De mededeling van Steven Martens

Beste voetbalvrienden,

Na veel en diep nadenken en veel overleg met mijn familie en vrienden heb ik besloten mijn mandaat als CEO van de Belgische Voetbalbond ter beschikking te stellen.

Ik ben vandaag erg trots op wat we samen in 4 jaar ambitieuze groei hebben bereikt. De KBVB is een moderne dynamische organisatie geworden waar een groep sporttechnische en business mensen kunnen werken in een uitdagende omgeving. De omkadering van onze nationale ploegen is vandaag af en op vlak van communicatie en commercialisering staan we verder dan ooit. Ook hebben we ons voetbal, in samenwerking met al onze clubs en hun medewerkers gedigitaliseer en gemoderniseerd. Ook op bestuurlijk vlak zijn grote hervormingsstappen gezet.

Onze strategische doelen “Groeien en Winnen” van 2011 zijn dan ook op schema. Je kan ze volgen via http://progress.belgianfootball.be.

Uiteraard hebben we in die snelle hervormingen en veranderingen ook een aantal fouten gemaakt, waar we vandaag uit geleerd hebben voor de toekomst.

Ik ben niet te beroerd om dat toe te geven.

De KBVB blijft echter een ledenorganisatie en een aantal leden hebben op een aantal vlakken een fundamenteel andere visie op de toekomst dan ik. Het spel wordt ook erg hard en persoonlijk gespeeld. Ik heb daarover met mijn familie overlegd en ik wil mijn tijd opnieuw in ambitieuze projecten kunnen stoppen.

Het is mijn overtuiging dat de situatie van de laatste maanden nefast is voor ons voetbal en ik zou, door een stap opzij te zetten, ons voetbalbestuur opnieuw willen rationaliseren en normaliseren.

Ik wens oprecht iedereen, in de organisatie maar ook in alle clubs, die bijgedragen hebben tot onze evolutie van de laatste jaren oprecht te bedanken en ik weet zeker dat de verandering voor ons voetbal onomkeerbaar geworden is.

Ik hoop dat de Belgische Voetbalbond ambitieus mag blijven en dat dat #tousensemble kan.

Sportieve groet,

Steven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content