Steven Gerrard verlaat Liverpool: ‘Moeilijkste beslissing van mijn leven’

© AFP

Na bijna zeventien jaar verlaat Steven Gerrard Liverpool. ‘Liverpool Football Club is een bijzonder groot deel van mijn leven en afscheid nemen wordt moeilijk, maar ik vind dat het het beste is voor alle partijen.’

Liverpool-icoon Steven Gerrard houdt het na bijna zeventien jaar voor bekeken bij de Reds en dat was naar eigen zeggen de moeilijkste beslissing uit zijn leven. De 34-jarige middenvelder speelde sinds zijn debuut in 1998 al 695 wedstrijden voor Liverpool en vond daarin 180 keer de weg naar de netten, maar op het eind van het seizoen trekt hij de deur op Anfield Road achter zich dicht. Dat bevestigde hij op de clubwebsite.

‘Dit was de moeilijkste beslissing in mijn leven en zowel mijn familie als ikzelf zijn niet over één nacht ijs gegaan. Ik kondig mijn beslissing nu aan omdat de club en de manager niet verstoord worden door speculaties over mijn toekomst’, aldus ‘Stevie G’.

‘Liverpool Football Club is een bijzonder groot deel van mijn leven en afscheid nemen wordt moeilijk, maar ik vind dat het het beste is voor alle partijen’, klonk het bij de 34-jarige middenvelder, die zijn aflopend contract niet wenst te verlengen.

Geen concurrerende club

Gerrard hangt zijn voetbalschoenen na dit seizoen echter nog niet aan de haak. ‘Er is nog geen beslissing genomen over zijn nieuwe club, maar hij zal zijn carrière buiten het Verenigd Koninkrijk voorzetten’, aldus Liverpool. ‘Het wordt in ieder geval een club die niet in concurrentie staat met Liverpool’.

Verwacht wordt dan ook dat Gerrard in de Amerikaanse Major League Soccer aan de slag gaat. ‘Mijn beslissing is gebaseerd op het feit dat ik aan iets totaal anders in mijn loopbaan en leven toe ben’, verduidelijkte de speler. ‘Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik ooit naar Liverpool kan terugkeren, het was een eer en een voorrecht om deze club als speler en als kapitein te mogen vertegenwoordigen. Ik wil dit seizoen op de best mogelijke manier afsluiten.’

‘Legende’

Liverpool-coach Brendan Rodgers is vol lof over zijn skipper. ‘Het is vrijwel onmogelijk om uit te drukken wat Steven voor Liverpool betekent. De term ‘legende’ is hier zeker op zijn plaats, hij is een geweldige speler en zijn invloed op wedstrijden mag niet onderschat worden. Zijn professionalisme en toewijding zijn een voorbeeld voor iedereen. Steven is een van de grootste spelers ooit van de club, zo niet de allerbeste.’ (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content