Steven Defour (eindelijk) naar Dinamo Moskou

© Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Zes jaar geleden bood Dinamo Moskou, komende tegenstander van Anderlecht in de zestiende finales van de Europa League, vijftien miljoen euro voor Steven Defour.

Eind 2008, Steven Defour had al een Gouden Schoen en een Belgische landstitel op zijn palmares staan, weigerde Standard Luik een bod van vijftien miljoen euro op zijn aanvoerder. Nadien deden de Russen daar nog een schepje bovenop, maar de Rouches en Defour zelf bezweken niet.

In Moskou knarsetanden ze nog steeds bij de herinnering aan die vrijage. Paul Stefani, manager van Steven Defour, stond immers op het punt naar Rusland te vertrekken om de contractdetails te bespreken, maar problemen met het visum gooiden toen roet in het eten.

Drie jaar later leek een verhuis naar Moskou alsnog een optie, maar dit keer zag Defour zelf een overstap naar het rivaliserende Lokomotiv niet zitten. Hij koos toen voor FC Porto, dat ‘amper’ zes miljoen euro voor hem diende op te hoesten.

Defour vs Vainqueur

Dinamo Moskou bleef Defour gedurende de voorbije jaren volgen en toonde afgelopen zomer, toen duidelijk werd dat hij bij Porto mocht vertrekken, opnieuw interesse. Maar opnieuw kreeg het een njet op het rekest. Dit keer was het Anderlecht dat de Rode Duivel kon verleiden.

De Moskovieten plukten dan maar William Vainqueur weg bij Standard, het betaalde voor de Fransman zes miljoen euro. Anderlecht – Dinamo Moskou in de zestiende finales van de Europa League wordt op meer dan één front een prestigeslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content