Standard wordt kampioen, KV Kortrijk eindigt tweede

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Hebben die mannen van Sport/Voetbalmagazine een glazen bol? Neen, alle gekheid op een stokje. Nieuwsgierig naar de onderlinge confrontaties wierpen we een blik op de uitslagen van de reguliere competitie. En daar blijkt toch een en ander uit.

Van de ploegen die op dit moment in de top zes staan (Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, KV Kortrijk, Standard en Charleroi, dat evenveel punten heeft als RC Genk, maar één wedstrijd meer won) is Standard de enige ploeg die nu al alle onderlinge duels afwerkte. Club Brugge speelt op 7 maart nog tegen Charleroi, Anderlecht ontvangt komend weekend KV Kortrijk en op de laatste speeldag AA Gent. Maar alle andere duels zijn achter de rug.

En wat blijkt: Standard is in die minicompetitie tot dusver de sterkste gebleken. Standard won van de tien duels zes stuks (18 punten). De rest ging verloren. Verrassend: uit verloor Standard maar één keer, in Brugge. Al de rest werd gewonnen. Thuis verloor het van Club, AA Gent en KV Kortrijk. Nog wat meer hel op Sclessin en misschien is bij herhaling van dat alles de kampioen nu al gekend.

Anderlecht is gewaarschuwd

De ploeg met het tweede beste onderlinge resultaat is… KV Kortrijk. Nog een trip naar Anderlecht te goed, maar in andere matchen goed voor vier zeges en een gelijkspel (13 punten). Dat laatste gebeurde thuis tegen Charleroi. Opvallend ook hier: maar één thuiszege. De andere zeges kwamen er in Gent, in Luik en op Charleroi. Anderlecht is gewaarschuwd.

Leider Club Brugge is derde in deze tussenstand, met drie zeges en vier gelijke spelen (13 punten). Eén uitzege maar hier, in Luik. Vierde is AA Gent (12 punten). Dat Gent het moeilijk heeft met de toppers, wisten we. Thuis won het alleen van Club, uit bij Kortrijk en in Luik. Drie andere duels (in Brugge en de twee tegen Charleroi) eindigden gelijk. Bij Anderlecht, dat nog twee thuismatchen te goed heeft, is de voorlopige tussenbalans mager: drie zeges en twee gelijke spelen (11 punten). Opvallend hier: in eigen huis wonnen de Brusselaars tot dusver alleen van Charleroi.

Charleroi lijkt straks maar een outsider, afgaande op de reguliere competitie. De Carolo’s wonnen alleen van Anderlecht en speelden verder vier keer gelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content