Standard wint, Lokeren verliest, Brugge speelt gelijk

© Belga

De drie wedstrijden met Belgische ploegen op de openingsdag van de Europa League waren van een matig niveau. Standard won voor het eerst in lang, Lokeren liet zich in de luren leggen, en Club Brugge kwam niet verder dan 0-0.

Standard versloeg op Sclessin het Kroatische Rijeka met 2-0. Het was de eerste winst in zeven wedstrijden. Laurent Ciman (74′) en de pas ingevallen Vinicius Araujo (87′) zorgden voor de Luikse treffers.

Standard kon in zijn op papier makkelijkste groepswedstrijd nooit overtuigen. Na een troosteloze eerste helft stond de beginscore nog op de tabellen. Ook na de pauze bleef het moeizaam lopen voor de Luikenaars.

In minuut 74 mocht Sclessin eindelijk juichen. Verdediger Laurent Ciman kopte al vallend de 1-0 overhoeks binnen. Even later werd het plots 1-1, maar het doelpunt van Vesovic werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Aan de overzijde was het wel raak. De pas ingevallen Braziliaan Vinicius Araujo kopte de gerustellende 2-0 tegen de netten.

In dezelfde groep G had de Spaanse titelverdediger FC Sevilla weinig moeite met het Nederlandse Feyenoord. Het werd 2-0, na doelpunten van Krychowiak en Mbia. De top twee in de poule stoot door naar de zestiende finales.

Lokeren

Bekerwinnaar Sporting Lokeren verloor met 1-0 bij het Poolse Legia Warschau.

In de eerste helft waren schaarse kansen vrij gelijk verdeeld.

Na de rust kon Legia dan toch een gaatje vinden in de Lokerse defensie. Michal Kucharczyk bediende Miroslav Radovic, die simpel kon binnentikken: 1-0. De Polen bleven nadien dreigen, en Lokeren kon allesbehalve overtuigen, maar de score veranderde niet meer.

In dezelfde groep H ging het Turkse Trabzonspor met 1-2 winnen bij het Oekraïense Metalist.

Club Brugge

Club Brugge speelde thuis gelijk tegen het Italiaanse Torino. Club was iets beter dan de Italianen, maar kwam niet tot scoren.

Blauw-Zwart startte met een onuitgegeven elftal, met onder meer Bolingoli en ‘Gato’ Silva in de basis.

In de andere wedstrijd in groep B haalde het Deense FC Kopenhagen het met 2-0 van het Finse HJK Helsinki.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content