Standard probleemloos door in de Europa League

© Belga

Standard heeft zich makkelijk geplaatst voor de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League. De Rouches klopten donderdag op Sclessin het IJslandse KR Reykjavik met 3-1.

De rustscore was 1-0. Een week geleden hadden de Luikenaars ook de heenmatch al met 1-3 gewonnen.

Vlotte klus

Standard klom na 26 minuten op voorsprong via Frédéric Bulot, die de IJslandse goalie kansloos liet met een hard schot. Na de 2-0 in de 68e minuut van de pas ingevallen Imoh Ezekiel leken de Rouches hun schaapjes al snel op het droge te hebben, maar nog geen minuut later maakte Atlason de 2-1.

Het thuispubliek morde even, maar vier minuten later was het opnieuw de kwieke Ezekiel die de 3-1 tegen de touwen jaste.

In de derde voorronde moet Standard het opnemen tegen het Griekse Xanthi of het Noord-Ierse Linfield. In de heenwedstrijd ging Linfield alvast met 0-1 winnen in Griekenland.

Club Brugge

Naast Standard komt ook Club Brugge in actie in de derde voorronde. Blauw-Zwart treft daar het Poolse Slask Wroclaw, dat donderdag het Montenegrijnse Rudar Pljevlja uitschakelde (4-0 en 2-2).

Zowel Standard als Club spelen op 1 augustus eerst uit, de terugwedstrijden worden op 8 augustus afgewerkt. De winnaar plaatst zich voor de play-off-ronde, de verliezer moet zijn Europese ambities al opbergen.

Racing Genk is als bekerwinnaar automatisch geplaatst voor de play-offs. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content