Standard en Anderlecht vervolgd voor tifo en stoeltjesgooiers

© Belga

Het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond (KBVB) geeft de bondsprocureur de opdracht Standard te vervolgen naar aanleiding van de tifo voorafgaand aan de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen Anderlecht.

Ook Anderlecht zelf wordt opgeroepen, en zal zich moeten verantwoorden voor het gedrag van zijn supporters, die het zitmeubilair in hun vak beschadigden.

Voor de ‘Clasico’ tussen beide teams ontrolden de supporters van Standard in de Luikse spionkop een immens spandoek met daarop de afbeelding van een onthoofde Defour en het opschrift ‘Red or dead’. De tifo zorgde voor een stroom van verontwaardigde reacties binnen en buiten de voetbalwereld, en nu zorgt de voetbalbond toch voor een krachtig signaal, door zich te beroepen op zijn positieve injunctierecht. ‘Zeer concreet houdt dat in dat wij ons het recht voorbehouden de procureur de opdracht te geven om deze zaak te vervolgen’, aldus Regulations Manager Bart De Leener. ‘De zaak zal behandeld worden door de Geschillencommissie Betaald Voetbal op dinsdag 10 februari om 12u30, die de gepaste sancties zal proberen treffen. Die dag wordt ook het scheidsrechtersverslag van ref Alexandre Boucaut behandeld, die vermelding maakt van het werpen van projectielen op het veld. Zo zal Anderlecht ook een woordje uitleg moeten geven bij het gedrag van hun supporters, die de stoeltjes in hun vak afbraken en naar beneden wierpen.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content