Sporting Lokeren verliest kostbare tijd

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Rond de toekomst van de Wase club hangt nog steeds een dikke laag mist. Het enige dat (quasi) zeker lijkt: het tijdperk Roger Lambrecht wordt afgesloten.

Voor Sporting Lokeren zijn het cruciale maanden. Enerzijds is er het voetbalschandaal Propere Handen, waaruit moet blijken of de rode lantaarn van de Jupiler Pro League definitief naar 1B degradeert, dan wel in 1A mag blijven omdat KV Mechelen en/of Waasland-Beveren bestraft worden.

Anderzijds is er het overnamedossier. Na 25 jaar voorzitterschap heeft Roger Lambrecht (87) er genoeg van. Het voorbije rampseizoen deed hem inzien dat zijn wankele gezondheid het niet meer toelaat om een eersteklasser te leiden -onlangs werd hij nog onwel tijdens een oefenpartij tegen KV Mechelen. De voorbije weken schoven verscheidene partijen aan de tafel bij Lambrecht, bijgestaan door zijn rechterhand Stefaan Vermeulen, die de media schuwt.

Onder de gegadigden een Colombiaanse investeringsgroep aangebracht door Daniel Cruz (ex-GBA), gelinkt aan de Zuid-Amerikaanse drankenfabrikant Postobón en eigenaar van de Colombiaanse topclub Atlético Nacional, alsook (nog steeds) de lokale Vlaamse groep rond IT-ondernemer en Lokerenabonnee Joris Van Der Gucht. Zolang er echter geen uitsluitsel bestaat over de reeks waarin Lokeren volgend seizoen uitkomt, is het lastig onderhandelen.

‘Het grote probleem is dat we niet weten waar we staan, we móéten dus onze tijd nemen. De Colombianen zijn met alle gegevens teruggekeerd, we zien wel, er zijn nog kandidaten genoeg’, laat Lambrecht zich niet opjagen. Bovendien wil de preses ook als hij zijn overnameprijs laat zakken toch een deel van zijn centen recupereren via bijvoorbeeld een percentage op toekomstige transfers.

Vlak na de degradatie, bijna twee maanden geleden, gingen bij verscheidene Lokerensympathisanten stemmen op dat dit een kans bood om in 1B met een propere lei te herbeginnen. Binnen de club zijn spelers en bestuur echter een andere mening toegedaan: liever in het volle licht van 1A de doodverklaarde patiënt opereren dan in het donker van 1B.

De spelers zijn sinds eind april met vakantie, trainer Glen De Boeck ligt nog tot eind juni onder contract en laat zich betrekken bij een aantal zaken, zoals onder meer de renovatie van de kleedkamers, maar op sportief vlak gebeurt er weinig.

Met Dimitri Mbuyu (ex-speler van Lokeren en de voorbije jaren als hoofdscout aan de slag bij RSC Anderlecht) werd einde maart nochtans een bekwame vakman aangesteld als de nieuwe technisch directeur, maar in zijn wittebroodsweken is de TD vooral technisch werkloos. Welke spelers kunnen en willen blijven in 1B? Welk budget krijgt hij voor versterkingen? Mbuyu tast in het duister en verkiest daarom momenteel niet te reageren in de media.

T1 De Boeck gaf tegenover Sport/Voetbalmagazine aan dat hij bij Lokeren wil blijven, ook als dat in 1B is, maar daarover staat nog steeds niets op papier.

Kortom: de Wase club staat geen stap verder in haar voorziene make-over. Kostbare tijd om volgend seizoen voor te bereiden gaat zo verloren. Integendeel, met de dag groeit het besef dat het straks met een serieuze achterstand aan het nieuwe hoofdstuk moet beginnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content