Sportief directeur D’Onofrio opgepakt, Antwerp ‘is niet rechtstreeks betrokken’

© Belga Image

Antwerp wilde woensdag niet reageren op de ondervraging van haar sportief directeur, Luciano D’Onofrio, in een zaak van mogelijke handel met voorkennis. Woordvoerder Joost Houtman liet weten dat de Great Old niet zal reageren ‘omdat de club in deze zaak niet rechtstreeks betrokken is’. ‘We weten ook niet meer dan hetgeen de voorbije uren in de media is verschenen’, zei Houtman nog.

Naast D’Onofrio werden ook François Fornieri, oprichter en belangrijkste aandeelhouder van het Luikse farmabedrijf Mithra, en Samuel Di Giovanni, de topman van bewakingsfirma Protection Unit, die onder meer de security op de Bosuil verzorgt, ondervraagd. De verhoren gebeurden door de federale gerechtelijke politie van Luik, met steun van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC). Het dossier heeft betrekking op ‘dubieuze aankopen’ van Mithra-aandelen in de periode eind 2018-begin 2019.

De zaak zorgt opnieuw voor negatieve aandacht voor voetbalclub Antwerp. De voorbije dagen was er ook al de transfersaga rond Gouden Schoen Lior Refaelov, die volgend seizoen de overstap maakt naar Anderlecht. Vrijdag begint Antwerp aan de Champions’ Play-offs met een thuiswedstrijd tegen bekerwinnaar Racing Genk.

Partner Content