Sportcomité schorst Wasilewski voor vier matchen

© Belga

Het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond KBVB heeft beslist om Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski voor zes wedstrijden, waarvan twee met uitstel, te schorsen.

Daarmee volgt het Sportcomité het voorstel dat het Bondsparket eerder had gedaan. De Pool van Paars-wit krijgt die straf voor een elleboogstoot aan Peter Delorge tijdens het competitieduel van de 29e speeldag op bezoek bij Sint-Truiden (2-2).

Wasilewski kan vrijdag wel meedoen tegen Standard en ook in de volgende match in play-off I, tegen Gent op 11 april. Zijn schorsing gaat immers pas vanaf 13 april in, en niet onmiddellijk omdat zijn dossier niet behandeld is volgens de versnelde procdure.

Anderlecht tekent hoogstwaarschijnlijk beroep aan tegen de sanctie, want het liet eerder weten dat het voor de vrijspraak ging. Paars-wit heeft zes dagen de tijd om beroep in te dienen. Dat beroep werkt bovendien opschortend, waardoor Wasilewski nog langer zou kunnen blijven spelen.

De verdediging van ‘Wasil’ baseerde zich op de verklaringen van scheidsrechter Sam Loeman om de vrijspraak te vragen. Die had na de match verklaard dat hij voor een andere fout in de zestien had gefloten, terwijl de tv-beelden duidelijk aantonen dat er geen ander duel die naam waardig was.

In zijn argumentatie stelt het Sportcomité dat “de woorden van de scheidsrechter bewijskracht hebben, tot bewijs van het tegendeel. De verdediging brengt geen bewijs van het tegendeel aan”, en daarom volgt het Sportcomité de scheidsrechter, zo besluit de argumentatie. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content