Spelersmakelaar Didier Frenay investeert in SV Roeselare

© Belga
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Het is nu officieel: Tweedeklasser SV Roeselare gaat samenwerken met Didier Frenay. De onderhandelingen tussen de tweedeklasseclub en de spelersmakelaar zitten in een vergevorderde fase.

Sportief manager Luc Devroe bevestigt de onderhandelingen: “Ik heb Didier en Roeselare bij elkaar gebracht. Vergeet niet dat hij een ex-speler is van de club. Hij kent veel volk hier. De eerste gesprekken dateren van acht maanden geleden. Een drietal weken geleden zijn de onderhandelingen concreet geworden. Wat nu nog moet gebeuren, is een due dilligence. Binnen een dag of tien moeten we eruit zijn.”

Frenay zal investeren in Roeselare, zij het niet ten persoonlijke titel, maar via een van zijn vennootschappen. Hij zal ook geen officiële functie opnemen in de club. Daardoor zal hij als spelersmakelaar actief kunnen blijven. Van een overname is dus geen sprake, benadrukt Devroe. Johan Plancke blijft de CEO, Frenay komt alleen de sportieve werking versterken. Een mogelijkheid is dat hij de lonen van enkele spelers zal betalen en bij een verkoop de winst opstrijkt. Devroe: “Maar om echt winstgevend te zijn, moeten we in eerste klasse spelen. Vergeet niet dat Perisic, McDonald en de Monteynes via Roeselare zijn gepasseerd.”

Door de samenwerking met Frenay onderstreept SV Roeselare zijn ambitie is om zo snel mogelijk terug naar eerste klasse te promoveren. De club heeft sinds anderhalf jaar een aandeelhoudersstructuur. Het kapitaal bedraagt 2,1 miljoen euro.

Volgens Devroe draait Roeselare break-even, maar sleept het nog een tekort van ongeveer een miljoen euro mee sinds de degradatie uit de Jupiler Pro League in 2010. “Stel dat we het budget met de inbreng van Didier Frenay met 2 à 300.000 euro kunnen optrekken, dan kunnen we betere spelers halen. Eventueel spelers van Didier, maar niet noodzakelijk. Momenteel hebben we 15 contractspelers. Daarvan zijn er slechts twee van hem.”

De samenwerking tussen Roeselare en Didier Frenay wijst stilaan op een trend. Vorige week raakte bekend dat John Bico, de makelaar van Eden Hazard, investeert in WS Woluwe. Mogi Bayat doet hetzelfde bij Sporting Charleroi. Ook bij Eupen zwaaien (ex-)makelaars de plak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content