‘Spelers uit Israël tonen veel meer dankbaarheid’

© BELGA

Waasland-Beveren heeft er een woelige transferzomer op zitten. Manager Dirk Poppe geeft in Sport/Voetbalmagazine tekst en uitleg.

Dirk Poppe: “We hebben 18 transfers gedaan, dat moest ook. Je moet in eerste klasse een spelerslijst van 25 indienen. Wanneer je bij de promotie maar 10 man overhoudt, heb je dus minimaal 15 nieuwe mensen nodig. Wie lacht met de aantallen kent dus niks van de reglementen.

“Les twee: spelers en makelaars stonden aanvankelijk niet te springen om naar Waasland-Beveren te komen. Om sportieve én om financiële redenen. In juni hebben we intern hard gediscussieerd en gezegd: over een maand moeten we trainen, spelers hebben. Toen zijn een aantal jongens aangetrokken tegen wie we hebben gezegd: ‘Verras ons, toon iets.’ Een paar van die jongens hebben dat niet kunnen doen, en daarom werd hen eind augustus gezegd: ‘Oké, we hebben een andere ploeg voor jullie, jullie mogen weer gaan.’ Gratis. Sommigen zijn toch gebleven, en die trainen straks mee met de B-kern, ’s avonds. Je kunt niet met 31 man trainen.

“Dat is voor een stuk leergeld, ja. Als morgen een nieuwe ploeg naar eerste klasse promoveert, zal ik die direct bellen en mijn ervaringen delen: dat later in de transferperiode wél deuren opengaan en mogelijkheden ontstaan. Ook al bleven sommigen, zoals Pablo Chavarría, de neus voor ons ophalen.”

“Prestatiegerichte contracten wezen spelers af, moreel heb ik het daar moeilijk mee. Ik heb voor elke euro geknokt, bij sommigen liggen de eisen om te kunnen leven, nogal, euh … hoog. We hebben een paar jongens uit Israël gerekruteerd, qua dankbaarheid is dat een enorm verschil. Ik heb hier jongens zien zitten, onderuit, beide handen in de zakken, ongeïnteresseerd, tenzij in de cijfertjes. Dan waren zij heel anders, veel enthousiaster.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content