Speler van de week: Mbaye Diagne

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Mbaye Diagne (Lierse) : zorgde in één minuut tijd met twee goals voor de ommekeer en nette een derde doelpunt in de slotminuut. De Juventus-huurling debuteert met vier goals in twee wedstrijden.

2. Tony Watt (Lierse) : tegen Bergen goed voor twee goals en een assist. Met zijn snelheid onhoudbaar voor de kwakkelende thuisdefensie.

3. Paul-José Mpoku (Standard) : brak met een magistrale vrije trap de ban voor de Luikenaars tegen Zulte Waregem. Bijna niet van de bal te zetten ook.

4. Björn Engels (Club Brugge) : vormt samen met Brandon Mechele een secuur duo achterin bij Club. Tegen Genk goed in het uitvoetballen, gepast meeschuivend en scorend.

5. Killian Overmeire (Lokeren) : bracht met een afstandsschot Lokeren terug op gelijke hoogte na een vroeg tegendoelpunt van Charleroi. Heel constant in zijn prestaties, al een paar seizoenen de onmisbare motor van subtopper Lokeren.

6. Jelle Van Damme (Standard) : werkte als een paard. Stak bij een vlijmscherpe counter van Standard het volledige veld over om dan als een echte spits de bal door de benen van Bossut in doel te leggen, buitenkantje voet.

7. Bart Buysse (Cercle Brugge) : secuur verdedigend, veel offensieve impulsen en met twee afstandsschoten dicht bij het verlossende doelpunt. Groeit stilaan naar zijn niveau van bij Zulte Waregem, toen Francky Dury hem de beste linksback van België noemde.

8. Matz Sels (AA Gent) : zorgde er met een paar cruciale reddingen voor dat Gent toch nog een punt haalde in Oostende. Beste man van zijn ploeg en samen met zijn collega Ovono van KVO de beste op het veld.

9. Gohi Bi Zoro Cyriac (Anderlecht) : scoorde voor het eerst sinds 4 februari 2012. Mocht voor zijn doelpunt een flaterende doelman Keet bedanken, maar zorgde daarnaast vooral voor beweging in het spel van de landskampioen.

10. Pieter Gerkens (Racing Genk) : scoorde zijn eerste goal in eerste klasse en wordt in Genk wel eens vergeleken met de sierlijke Daniel Töszér: een moderne nummer zes, rustig aan de bal en veel overzicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content