Speler van de week: Maxime Lestienne

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Maxime Lestienne (Club Brugge): zette de stijgende lijn in zijn prestaties van de voorbije weken verder. Scoorde twee heel opportunistische – maar geen makkelijke – doelpunten in de topper.

2. Franck Berrier (KV Oostende): liep handig tussen de linies, strooide met gemeten voorzetten en doorsteekpassen. De Fransman doet waarvoor hij gehaald is en toont zich de perfecte draaischijf voor de ‘kustboys’.

3. Thorgan Hazard (Zulte Waregem): op het veld de echte patron van Zulte Waregem, dat onder impuls van Hazard intussen opnieuw mooi bovenin meedraait. Eist veel ballen op, bewaart goed het overzicht en blijft heel rustig aan de bal.

4. Michy Batshuayi (Standard): presteert nog met hoogtes en laagtes, eigen aan jonge voetballers, maar barst wel van het talent. Auteur van een prachtgoal net voor de rust, een combinatie van beweeglijkheid en traptechniek.

5. Mads Junker (KV Mechelen): vormde tegen Bergen samen met Mokulu het Mechelse koningskoppel, waarvan Junker Harm Van Veldhoven echter nog maar weinig gebruik heeft gemaakt dit seizoen. Snakt naar een basisplaats.

6. Tom De Sutter (Club Brugge): scoorde weliswaar niet, maar zorgde wel voor een duidelijk contrast met Mitrovic, die wellicht wat te snel in de hemel is geprezen. De Sutter was ijzersterk in de duels, kaatste goed en hield constant zijn ex-ploegmaats aan de praat.

7. Parfait Mandanda (Charleroi): speelde een uitstekende partij en hield Cercle met drie schitterende reddingen van een doelpunt.

8. Hans Vanaken (Lokeren): scoorde op Sclessin en toont zo dat zijn goal op de openingsspeeldag tegen Anderlecht geen beginnersgeluk was. Vanaken leest uitstekend het spel en bewijst dat het wel degelijk zin heeft om in tweede klasse naar talent te speuren.

9. Hossam Ghaly (Lierse): legt lijn in het spel van Lierse en toont zich zo stilaan de speler ooit die bij Feyenoord en Tottenham speelde.

10. Ivan Trickovski (Waasland-Beveren): veruit de meest ondernemende man op het veld. Bood zich vaak goed aan en deed meestal iets nuttig met de bal. Kreeg een terechte applauswissel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content