Speler van de week: Jelle Vossen

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 18
1. Jelle Vossen (KRC Genk) : sluipschutter, aanspeelpunt, leider. Deze Vossen is heel belangrijk voor Genk. Komt met zijn hattrick aan alweer twaalf goals in deze competitie.

2. Jérémy Perbet (RAEC Bergen) : De Fransman prikte er tegen Lierse weer twee binnen. De laatste zes matchen stond hij negen keer aan het kanon. Wie weet mengt Perbet – na een moeizame start – zich straks toch in de strijd om de Gouden Stier?

3. Onur Kaya (Charleroi) : blonk uit in een vrije rol op de linkerflank, want met twee zuivere assist aan de basis van de overwinning van de Zebra’s. Toonde zich balvast, beweeglijk en creatief.

4. Sheldon Bateau (KV Mechelen) : bulkt van het atletisch vermogen en is zowel offensief als defensief sterk met het hoofd. De man uit Trinidad en Tobago verteert ook prima zijn (noodgedwongen) omschakeling van centrale verdediger naar controlerende middenvelder.

5. Koen Persoons (Sporting Lokeren) : samen met Killian Overmeire was hij de man die Lokeren op sleeptouw nam. Scoorde de gelijkmaker, veroverde veel ballen en bewaarde steeds het overzicht wanneer hij aan de bal was.

6. Robson Severino da Silva (OH Leuven) : hield Mboyo uit de wedstrijd en voorkwam in het slot de Gentse winning goal. Was overal waar het brandde en loste elk probleem met rust en vertrouwen op.

7. Björn Vleminckx (Club Brugge) : zijn spel oogt soms bijzonder rudimentair, maar de Waaslandse spits toont wel veel inzet en is de eerste die bij balverlies zijn taken uitvoert. Coach Garrido beloont hem daarvoor.

8. Alessandro Cordaro (KV Mechelen) : zorgt voor veel beweging en diepgang vanop rechts, durft de bal opvragen en blijft een kwelling voor de verdedigers met zijn acties en snelheid.

9. Jonathan Rowell (Waasland-Beveren) : Verbazingwekkend dat deze Engelse middenvelder tegen Standard nog maar zijn tweede basisplaats veroverde. Rowell heeft en goede lange bal, infiltreert makkelijk en legt veel engagement in zijn spel.

10. Mushaga Bakenga (Cercle Brugge) : Iedereen heeft de mond vol over Gudjohnsen als lichtpuntje bij hekkensluiter Cercle, maar ook de Congolese Zweed houdt de hoop levend. Zes basisplaatsen de voorbije weken, evenveel goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content