Speler van de week: Aleksandar Mitrovic

© BelgaImage

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) : beslissend met twee doelpunten, uitzonderlijk balvast en prima kaatsend. Toonde zich bovendien erg werklustig.

2. Cédric Fauré (Charleroi) : scoorde en veroorzaakte een strafschop die hij zelf omzette. Zat met een voetje in alle goede acties van de zebra’s.

3. Thomas Meunier (Club Brugge) : kon zich bij gebrek aan een rechtstreekse tegenstander ook offensief uitleven. Bekroonde zijn goede wedstrijd met twee doelpunten, telkens op assist van Maxime Lestienne.

4. Tim Matthys (Bergen) : zelfs als hij de dag voordien in de kraamkliniek doorbrengt, blijft Tim Matthys ‘Mister Mons’, goed voor een assist en het winnende doelpunt van op de stip.

5. Dalibor Veselinovic (Waasland-Beveren) : woog op de verdediging van de competitieleider en scoorde een belangrijk doelpunt in de match van het behoud.

6. Olivier Deschacht (Anderlecht) : als linksback goed voor een assist en één van de weinige doelpunten uit zijn carrière, een pareltje.

7. Mbaye Leye (Zulte Waregem) : de diepe balvaste spits die er voor zorgt dat Zulte Waregem een constant aanspeelpunt bezit en ook Thorgan Hazard opnieuw een beter niveau haalt.

8. Adrien Saussez (Bergen) : zeer solide doelman die Olivier Werner op de bank houdt. Net zoals Matthys in bloedvorm, waardoor Bergen play-off 3 kan aanvatten met het volste vertrouwen in de man tussen de palen.

9. Hans Vanaken (Lokeren) : bewees tegen Lierse dat hij de bepalende speler is die Lokeren naar goede prestaties in play-off 1 (en zaterdag misschien een bekeroverwinning) kan leiden.

10. Laurent Ciman (Standard) : is een scorende verdediger, voor een trainer altijd interessant als zijn spitsen het laten afweten. Ciman vermeed met zijn goal dat Standard puntenloos terugkeerde van de Freethiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content