Speler van de maand: Toby Alderweireld, de nieuwe leider van Antwerp

© GETTY
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

De Antwerpse verdediger en de coach van de Rouches worden geëerd met de titels van speler en coach van de maand.

September telde maar drie speeldagen in de Jupiler Pro League, geen wonder dat de winnaars van de speler en coach van de maand beide uit een team komen die 9/9 pakten de afgelopen maand.

Van de spelers is het, ondanks de doelpunten van Vincent Janssen, Toby Alderweireld die de vruchten plukt van de bijna perfecte start van de Great Old Boys in het seizoen. De Rode Duivel scoorde twee keer, was verdedigend solide en was van onschatbare waarde in de combinaties van Antwerpen. Hij consolideerde een sector die vorig seizoen te vaak werd gered door de heldendaden van Jean Butez. Maar laten we ook Maxim De Cuyper (Westerlo) en William Balikwisha (Standard), niet vergeten. Zij komen samen met Alderweireld op het podium voor de maand september.

Wat de coaches betreft, biedt het perfecte record van Ronny Deila, bekroond met een klinkende en spectaculaire overwinning tegen Club (3-0), de Noor een welverdiende beloning. Hoewel de nederlaag tegen Seraing afgelopen weekend bewees dat er nog veel werk op de tafel ligt in Sclessin, heeft de ex-coach van Celtic al de verdienste gehad om de rode achterban van de club helemaal wakker te schudden. Genoeg om Jonas De Roeck, die Anderlecht en Charleroi versloeg, en Mark Van Bommel, die een even perfect palmares kon voorleggen in september, voorbij te streven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content