Spanje en Italië delen punten (1-1)

© AFP

Spanje en Italië waren in hun eerste wedstrijd op het EK aan elkaar gewaagd. De match eindigde op een gelijkspel (1-1).

De Italianen kwamen in een genietbare partij in Gdansk op het uur op voorsprong via Antonio Di Natale, maar amper drie minuten later maakte Cesc Fabregas de verdiende gelijkmaker voor de titelverdediger. Wereld- en regerend Europees kampioen Spanje, dat zonder diepe spits aan de partij begon, had het in de eerste helft niet makkelijk met de Squadra Azzurra. De Italianen hielden achterin alles goed gesloten en dreigden zelf via Marchisio en Thiago Motta.

Wedstrijdverloop

Bij de Spanjaarden was het steeds net niet, al zorgden Fabregas en Iniesta wel voor doelgevaar. Meteen na de pauze hield doelman Buffon Iniesta van een doelpunt, en amper twee minuten later wachtte enfant terrible Mario Balotelli veel te lang om op doel te besluiten. In de 61e minuut was het wel raak voor de Squadra. Ouderdomsdeken Pirlo zette de pas ingevallen Di Natale knap voor doel en de spits van Udinese faalde niet (0-1). Spanje was echter niet aangeslagen en sloeg meteen terug. Een slimme doorsteekbal van Silva werd nauwelijks drie minuten na de 0-1 door Fabregas feilloos in doel geknald (1-1).

Spanje had daarna, vooral via de ingevallen Torres, nog kansen om een tweede treffer te maken, maar het bleef 1-1.

Prandelli: ‘Goede wedstrijd gespeeld’

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli was tevreden na het 1-1 gelijkspel in Gdansk op het EK voetbal tegen titelverdediger en wereldkampioen Spanje. “We wilden niet dat we van bij het begin achter de feiten moesten aanhollen. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Fysiek en mentaal waren we goed voorbereid. Het was wel verrassend dat de Spanjaarden zonder diepe spits aan de aftrap kwam. Het was een bijzonder intensieve wedstrijd”, aldus Prandelli. “Ook over ons spel ben ik zeer tevreden. We hebben goed meegevoetbald”.

Del Bosque: ‘Open partij met uitstekende kansen voor beide teams’Ook de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque was ondanks het puntenverlies van de regerende wereld- en Europese kampioen toch relatief tevreden met het resultaat. “Dit was een heel open partij met uitstekende kansen voor beide teams”, vond Del Bosque. “We zijn relatief tevreden met dit resultaat.

De eerste helft was evenwichtig, in de tweede waren wij beter. Italië is een ervaren tegenstander. We hadden ervoor gekozen om zonder diepe spits te beginnen om zo wat meer zekerheid op het middenveld in te bouwen”. Ook de Spaanse doelpuntenmaker Cesc Fabregas kon leven met de puntendeling. “We wisten vooraf dat dit onze zwaarste tegenstander in de groep was. Dan mag je achteraf niet klagen met dit resultaat. Ik denk dat we in staat zijn de twee andere groepswedstrijden te winnen, en dan worden we groepswinnaar”, klonk het. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content