Sloveense scheidsrechter Damir Skomina leidt Wales-België

© Belga Image

Damir Skomina is door de Europese Voetbalbond UEFA aangesteld om de kwartfinale op het EK van vrijdag in Lille tussen Wales en de Rode Duivels in goede banen te leiden.

Voor de 39-jarige Sloveen wordt het al zijn vierde wedstrijd op Euro 2016. Eerder floot hij de groepswedstrijden Rusland-Slovakije (ook al in Lille) en Zwitserland-Frankrijk (nogmaals in het Stade Pierre Mauroy in de Noord-Franse stad) en de achtste finale van afgelopen maandag in Nice tussen Engeland en IJsland. Hij wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Jure Praprotnik en Robert Vukan.

Skomina floot eerder al twee duels van de Rode Duivels: de EK-kwalificatiepartij in en tegen Turkije van september 2010 (3-2) en de oefeninterland in Brussel tegen Ivoorkust (maart 2014, 2-2). Op het EK van 2012 leidde hij drie wedstrijden in goede banen, op het WK van 2014 was hij er niet bij. Afgelopen seizoen blies hij in de Champions League onder meer de achtste finale tussen Wolfsburg en AA Gent en een halve finale tussen Real Madrid en Manchester City (waar Vincent Kompany geblesseerd uitviel).

De kwartfinale tussen de Welshmen en de Rode Duivels wordt vrijdag om 21u op gang getrapt in het Stade Pierre Mauroy. De winnaar van het duel treft in de halve finale – op woensdag 6 juli om 21u in Lyon – Polen of Portugal. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content