Sissoko (ex-PSG en Juve) traint mee bij Anderlecht

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Mohamed Sissoko, ex-speler van onder meer Liverpool, Auxerre, Juventus en PSG, traint momenteel mee met de A-kern van Anderlecht. Over een transfer wordt later beslist.

Sissoko, een 28-jarige centrale middenvelder, is geen kleine naam in de Europese voetbalwereld. Een blik op zijn cv zegt genoeg: de potige Malinees werd opgeleid bij Auxerre, maar brak op 18-jarige leeftijd door bij de Spaanse topclub Valencia. In 2005 ging het richting Liverpool, waar hij in steun van Steven Gerrard een belangrijke pion werd op het middenveld van de Reds. Met zijn 1m91 zorgt hij voor gestalte en met zijn vlijmscherpe tackles brengt hij kracht in de duels.

Na drie seizoenen in Engeland werd ‘Momo’ Sissoko weggeplukt door Juventus. Ook daar maakte hij drie seizoenen het mooie weer. In 2011 keerde hij terug naar Frankrijk en tekende bij PSG. Daar geraakte hij het voorbije seizoen op een dwaalspoor. Een uitleenbeurt naar Fiorentina bracht weinig soelaas: ook daar kwam Sissoko amper aan spelen toe.

In september liet de Malinese international zijn contract bij de Parijzenaars ontbinden. Dat Anderlecht op zoek is naar versterking voor zijn middenveld is ondertussen genoegzaam bekend: vooral ervaring en duelkracht zijn daarbij gewenst. Net de kwaliteiten van Sissoko.

Vraag is echter wat de middenvelder op korte termijn kan bijbrengen nadat hij het voorbije jaar amper aan spelen toekwam. In oktober trainde Momo Sissoko al enkele dagen mee bij AS Monaco en ook gesprekken met de Engelse tweedeklasser Reading draaiden op niets uit. Een teken aan de wand?

De komende dagen -waarin twee oefenpartijtjes voorzien zijn- traint hij mee met Anderlecht, daarna wordt beslist of Sissoko een contract krijgt. Zowel Anderlecht als de speler wensen momenteel geen verdere uitleg te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content