Scholz: ‘Wielrenners werken harder dan voetballers’

© BELGAIMAGE
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Alexander Scholz is behalve defensieve sterkhouder van Standard ook wielerfanaat – hij zat samen in de klas met Michael Valgren, dit jaar tweede in de Amstel Gold Race – en intellectueel. Al betwist hij dat laatste in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

De Deen Michael Valgren is een veelbelovende jongere in het wielrennen. Hij won twee keer Luik-Bastenaken-Luik voor beloften, werd kampioen van Denemarken bij de profs, won twee keer de Ronde van Denemarken en eindigde dit jaar als tweede in de Amstel Gold Race. Hij zat samen op de schoolbanken met Alexander Scholz, die een grote bewondering heeft voor de toppers in het wielrennen.

“Sinds ik in België woon, ga ik steevast naar Luik-Bastenaken-Luik kijken”, vertelt Scholz. “Dit jaar stond ik aan de Côte de la Roche-aux-Faucons. Ik ben ook al naar de Waalse Pijl geweest. Toen ik bij Lokeren speelde, stond ik langs de weg tijdens de Ronde van Vlaanderen. Het was soms grappig in de kleedkamer: voor bepaalde wedstrijden keken de Vlaamse spelers liever naar een wielerklassieker dan naar een kraker uit de Premier League. Dan zat ik in een hoekje bij hen. Ik hou ervan hoe coureurs afzien en tot het uiterste van hun krachten gaan. Zij werken harder dan voetballers, dat is duidelijk. Een voetballer die niet goed is, kan zich nog altijd wat verstoppen zodat je het niet merkt. Als een wielrenner niet hard genoeg op de pedalen stampt, dan blijft hij meteen achter.”

Playstation

Naast wielerfanaat is Alexander Scholz ook een boekenwurm, een fan van het werk van Albert Camus en Gustave Flaubert. “Maar het is niet omdat ik iets anders lees dan kranten en tijdschriften dat ik een intellectueel ben”, zegt de Deense verdediger. “Ik heb gewoon andere interesses dan de meeste van mijn ploegmaats. Je moet niet overdrijven wat mijn leven naast het voetbal betreft. Ik speel ook PlayStation, hé! Thuis heb ik dat niet, maar op de club, met ploegmaats, is het een manier om sociaal contact te hebben… Vooral met de nieuwelingen, want die denken dat ze me wel aankunnen, ze hebben de indruk dat ik niet gemaakt ben voor FIFA. Ik versla hen af en toe.”

Lees het volledige interview met Alexander Scholz in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 21 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content