Sanctie met uitstel en geldboete voor Standard na Defour-tifo

© Belga

Standard krijgt een voorwaardelijke straf voor het incident met de Defour-tifo. De ploeg moet één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel spelen en krijgt een boete van 5.000 euro. Dat besliste het Bondsparket.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard Luik veroordeeld tot het spelen van één wedstrijd achter gesloten deuren, met uitstel tot 9 februari 2016. Daarnaast moet de club een geldboete van 5.000 euro betalen. De sanctie werd uitgesproken naar aanleiding van de incidenten voor en tijdens de topper van twee weken geleden tegen Anderlecht.

De bondsprocureur had dinsdag als sanctie een wedstrijd gevorderd waarbij enkel tribune 3 (de betrokken tribune met de Ultra’s die de tifo ontrolden) gesloten bleef. ‘Dat staat echter niet voorzien in het reglement’, aldus de Geschillencommissie. ‘Wel wordt een wedstrijd achter volledig gesloten deuren opgelegd met uitstel van een jaar. Gezien de recidive van de club (de Luikenaars verschenen de voorbije jaren al meermaals voor de Geschillencommissie na wangedrag van hun supporters, red.) is een boete van 5.000 euro hier wel op zijn plaats.’

Voor de Clasico ontrolden de supporters van Standard in de Luikse spionkop een immens spandoek met daarop de afbeelding van een onthoofde Defour en het opschrift ‘Red or dead’. De tifo zorgde voor een stroom van verontwaardigde reacties binnen en buiten de voetbalwereld. Ook werden er heel wat projectielen uit het Standard-vak op het veld gegooid. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content