Samir Ujkani wacht op kans bij Chievo

© IMAGEGLOBE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

De Kosovaarse Belg verruilde Palermo – waar hij eerste doelman was – voor Chievo. Maar voorlopig geraakt hij daar niet in de ploeg.

De Kosovaarse Belg Samir Ujkani verruilde Palermo – waar hij eerste doelman was – voor Chievo. Maar voorlopig geraakt hij daar niet in de ploeg.

In januari verliet Samir Ujkani (24) Palermo voor Chievo. Bij Palermo was de Kosovaarse Belg tot aan zijn vertrek titularisdoelman, maar bij Chievo zit hij op de bank. Dus rijst de vraag: waarom die transfer?

“Bij Palermo voelde ik mij echt niet meer goed”, zegt de West-Vlaming in Sport/Voetbalmagazine. “Er waren problemen en ik wou er absoluut weg. Het probleem daar is dat de voorzitter alles beslist en dat er dit seizoen een beetje verkeerd geïnvesteerd is geweest. Er is dan een nieuwe directeur gekomen. Met zijn komst verdween het respect voor veel spelers, ook voor mij. Dan weet je: ik moet hier weg. Intussen gooiden ze die nieuwe directeur ook weer buiten.”

Niet meer terug naar Palermo

Palermo ging in januari de ervaren eerste doelman van Chievo, Stefano Sorrentino (eind deze maand 34), halen. Ujkani maakte de omgekeerde beweging. “Maar tegen dat ik er was, had de tweede doelman van Chievo, Christian Puggioni, al twee wedstrijden gespeeld en was er met hem in doel vier op zes gehaald tegen Parma en Lazio. Dus bleef hij staan en is het voor mij wachten op een kans. Maar voor de rest ben ik hier gelukkig: ik kan er goed werken, er is een goeie keeperstrainer en Verona is een heel mooie stad.”

Hij is door Palermo voor zes maanden uitgeleend, heeft er daarna nog een contract tot 2015 lopen, maar wil niet meer terug naar de Siciliaanse hoofdstad. “Ik wil daar absoluut definitief weg. Chievo bedong ook een aankoopoptie. We zullen zien.”

Hopen op WK

Samir Ujkani, die in België voor Harelbeke en Anderlecht uitkwam, is ook de nationale doelman van Albanië. In zijn WK 2014-kwalificatiegroep met Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Slovenië en Cyprus staat Albanië momenteel op de derde plaats, vier punten na Zwitserland en één punt na Noorwegen. Op 22 maart is het Noorwegen-Albanië. “Als we kans willen blijven maken op de barrages, dan mogen we daar niet verliezen en moeten we hen thuis kloppen. Dat is niet onmogelijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content