Ryan en Troisi naar Asian Cup

© BelgaImage

De Australische bondscoach Ange Postecoglou heeft Club Brugge-doelman Mathew Ryan en Zulte Waregem-spits James Troisi geselecteerd voor de Asian Cup.

De Australische bondscoach Ange Postecoglou heeft dinsdag Club Brugge-doelman Mathew Ryan en Zulte Waregem-spits James Troisi geselecteerd voor de Asian Cup. Het Aziatische voetbalkampioenschap gaat van 9 tot 31 januari door in Australië.

In de 23-koppige selectie is er verder ook plaats voor onder anderen Tim Cahill (New York Red Bulls), Robbie Kruse (Bayer Leverkusen), Chris Herd (Aston Villa) en Mile Jedinak (Crystal Palace).

Laatste plaats

Vanaf 27 december komen de troepen van Postecoglou bijeen in Melbourne. Australië neemt het in groep A op tegen Zuid-Korea, Koeweit en Oman. Op 9 januari spelen de Australiërs de openingsmatch tegen Koeweit. De eerste twee van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

Op het voorbije WK in Brazilië werden de ‘Socceroos’, met Ryan en Troisi, in groep B (met verder Nederland, Chili en Spanje) puntenloos laatste. In 2011 ging de vorige editie van de Asian Cup door in Qatar. In de finale verloren de Australiërs toen na verlengingen met 1-0 van Japan. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content