Ruilt Vanderbiest Cercle voor RWDM?

© BELGA

RWDM werkt na het ontslag van Danny Ost aan een droomhuwelijk met ex-speler Fred Vanderbiest. Die staat niet afkerig tegenover een overstap.

Vorige week werd Danny Ost als trainer doorgestuurd bij het heropgerichte RWDM, wegens geen resultaten. Zijn vervanger, Christian Rits, ooit interim-trainer van toenmalig tweedeklasser FC Brussels, en tot vorige week aan de slag als trainer van derdeprovincialer Asse-Zellik, vervangt hem. Van Rits verwacht manager Thierry Dailly dat hij de groep weer scherp krijgt.

Intussen werkt RWDM aan een ander trainersscenario, zo vernam Sport/Voetbalmagazine. Het droomt van Frederik Vanderbiest, geboren Brusselaar én ex-speler van RWDM. Vanderbiest was één van de eersten om zich te verheugen over het heropstarten van zijn oude club en was meteen bereid een oefenmatch te organiseren tegen tweedeklasser Cercle waar hij dit seizoen trainer is.

Vanderbiest zou niet afkerig staan tegenover een overstap, al blijft de timing onzeker: ‘Als RWDM me wil, ben ik bereid daarover na te denken. Het stadion, de kleuren, de fans: dat ben ik. Promoveren en de club terugbrengen op het niveau waar hij thuishoort, dat zou fantastisch zijn.’ Vraag is of het weghalen van Vanderbiest financieel haalbaar is, in volle promotiestrijd van Cercle.

(David Dupont)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content