Roy Hodgson als Engels bondscoach?

© IMAGEGLOBE

De Engelse voetbalbond (FA) start vandaag gesprekken met Roy Hodgson om het land te leiden op het EK. De FA kreeg al toestemming van diens club West Bromwich om te onderhandelen over een contract.

Binnen iets meer dan een maand, op 11 juni, speelt Engeland zijn eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap. Eind mei sparren de Engelsen al tegen Noorwegen en België. Hoog tijd dus om een nieuwe oefenmeester aan te stellen, denkt de FA.

Interview met BBC

Sinds het ontslag van Fabio Capello, drie maanden geleden, nam Stuart Pierce de leiding in handen. Pierce toonde zich bereid om langer op post te blijven, maar hij is tegelijk ook trainer van het nationale beloftenteam en van het olympisch elftal.

De laatste weken zag het er naar uit dat Harry Redknapp de nieuwe bondscoach zou worden. De FA bevestigt echter dat Roy Hodgson in poleposition ligt voor de job.

Voorzitter David Bernstein: “Roy is de enige de we al benaderden, binnenkort zitten we opnieuw samen.” Bernstein contacteerde ook de clubleiding van Hodgsons huidige werkgever, West Bromwich Albion. Die gaf de FA haar fiat om met de trainer te praten. In een interview met de BBC gaf Hodgson overigens zelf al aan dat hij de prestigieuze taak als Engels bondscoach volledig ziet zitten.

Dertig jaar ervaring

Hodgson (64) heeft al dertig jaar ervaring als trainer. Hij zat op de bank bij clubs in Zweden, Zwitserland, Denemarken en Noorwegen. In Italië coachte hij tweemaal Inter, in Engeland was zijn passage bij Liverpool allerminst een succes te noemen.

Eerder was hij ook al bondscoach bij Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en Finland. Vandaag staat hij nog aan het roer bij West Bromwich dat hij naar een veilige plaats in de middenmoot leidde. (BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content