Ronaldo of Ibrahimovic ontbreken op WK

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

In Zürich werd voor de WK-barragewedstrijden geloot. Acht Europese landen strijden voor vier overblijvende tickets voor het WK in Brazilië. Dé kraker is een duel tussen Portugal en Zweden.

Dit zijn de vier duels die in Zurich uit de pot kwamen:

Portugal – Zweden

Griekenland – Roemenië

Ijsland – Kroatië

Oekraïne – Frankrijk

Heenwedstrijden op 15 november en terugwedstrijden op 19 november.

Kroatië, tweede geëindigd in de poule van de Belgen, loot de op papier makkelijkste tegenstander. Al zullen de Ijslanders, in een positieve flow, ook niet ontevreden zijn dat ze de Kroaten treffen. Bij de Kroatische nationale ploeg rommelt het al even, wat zich onder meer uitte in het ontslag van bondscoach Igor Stimac. Voor de Ijslanders zou het een historische prestatie zijn mochten ze de Kroaten uitschakelen: nooit eerder slaagden de eilandbewoners erin zich te kwalificeren voor een WK.

Frankrijk mag zich best tevreden tonen met een affiche tegen Oekraïne, ook al vallen de ex-Sovjetten niet te onderschatten. Het feit dat de manschappen van Didier Deschamps de terugwedstrijd in eigen huis kunnen spelen is een belangrijke troef.

Ook Zweden geniet dat ’thuisvoordeel’ in hun treffen met Portugal. Ongetwijfeld dé topaffiche in deze barrageronde. Het betekent ook meteen dat ofwel Cristiano Ronaldo (Portugal) ofwel Zlatan Ibrahimovic (Zweden) zal ontbreken in Brazilië. Een domper voor de neutrale voetbalfan en ongetwijfeld ook voor de bobo’s van de FIFA, die op die manier sowieso één van hun belangrijkste attractiepolen zien wegvallen.

Wie van de twee supersterren en zelfverklaarde topspitsen moet straks in het stof bijten? Het verdict kennen we op 19 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content