Ron Jans: ‘Standard hoort bij de eerste drie van België’

© IMAGEGLOBE

Standard beleefde een moeilijke seizoensstart, maar trainer Ron Jans heeft het team nu toch op de rails gezet. Sport/Voetbalmagazine had een uitgebreid gesprek met de Nederlander.

Zondag volgt een eerste echte test met de verplaatsing naar Club Brugge.

“Vorig seizoen was een overgangsjaar, maar Standard is een topclub. Met deze club moet je wel Europees voetbal halen, dat is me ook duidelijk verteld in het sollicitatiegesprek”, vertelt Ron Jans. “Nog zo’n jaar, dat kan niet, vindt de voorzitter. Standard hoort bij de eerste drie van de Belgische competitie, daar ben ik het ook mee eens. Maar je moet wel zorgen dat je de juiste kwaliteiten in huis hebt.”

“Vlak na mijn aanstelling heb ik in een bliksemtijd de wedstrijden van vorig seizoen teruggezien. Het zag er niet slecht uit. Maar eenmaal hier, wilde bijna iedereen weg. Dat kon toch moeilijk aan mij, de onbekende, liggen? We hebben geïnventariseerd, gekeken wat er nodig was, en zijn slagvaardig geweest. Nu hebben we een aardige groep.”

Jans nam uit de Eredivisie geen spelers mee. Een bewuste keuze? Jans: “Ik ben de trainer en de trainer haalt geen spelers. Ze hebben hier ook een heel ander netwerk. Meer gericht op Frankrijk, België en Afrika. In die landen ben ik niet erg bekend met de markt. Ik vind trouwens ook dat je vertrouwen moet hebben in de mensen die al langer bij de club zitten.” (DDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content