Romelu Lukaku zaterdag van Chelsea?

© Belga

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck reist naar Monaco voor een ontmoeting met Lukaku’s zaakwaarnemer Christophe Henrotay. Volgens Britse media schuift zaterdag een delegatie van FC Chelsea mee aan tafel.

Ziet Romelu Lukaku zaterdag zijn droomtransfer naar Chelsea in vervulling gaan? Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck reist naar Monaco voor een ontmoeting met Lukaku’s zaakwaarnemer Christophe Henrotay, en volgens Britse media schuift zaterdag een delegatie van FC Chelsea mee aan tafel.

De vooraanstaande krant The Guardian schrijft dat de betrokken partijen zaterdag de transfer van Lukaku willen afronden. Naar verluidt heeft Chelsea 19 miljoen euro veil voor hem.

De 18-jarige spits van Anderlecht en de Rode Duivels is gegeerd wild in Europa, maar steekt niet onder stoelen of banken dat hij naar zijn favoriete club Chelsea wil.

De BruyneOpmerkelijk is dat ook de vertegenwoordiging van Kevin De Bruyne zaterdag in Monaco wordt verwacht. De 19-jarige middenvelder van Racing Genk en de Rode Duivels staat eveneens op het verlanglijstje van Chelsea.

De Engelse vicekampioen zou De Bruyne nu al willen kopen, om hem komend seizoen meteen uit te lenen. Anderlecht is vragende partij, maar Racing Genk ziet zijn goudhaantje liever niet in het shirt van een rechtstreekse concurrent.

Chelsea heeft ook, aldus The Guardian, een uitleenbeurt aan het Nederlandse Vitesse Arnhem voorgesteld, maar dat beschouwt De Bruyne als een stap terug. Hij veroverde met Racing Genk de Belgische landstitel en kan volgend seizoen Champions League spelen.

Mbokani
Als eventuele vervanger voor Lukaku bij Anderlecht, wordt de naam van Dieumerci Mbokani – die nu in Monaco (!) voetbalt – nadrukkelijk genoemd.

In Franstalige kranten luidde het dinsdag dat de 25-jarige Congolees akkoord zou zijn om terug te keren naar de club waar het in Europa voor hem allemaal begon. Anderlecht en Monaco moeten wel nog onderhandelen over de transferprijs. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content