‘Romelu Lukaku is een nachtmerrie op training bij Everton’

© ImageGlobe

Romelu Lukaku heeft met drie doelpunten in twee wedstrijden zijn start bij Everton niet gemist. Ook op training maakt de 20-jarige Rode Duivel blijkbaar indruk bij The Toffees.

Romelu Lukaku heeft met drie doelpunten in twee wedstrijden zijn start bij Everton niet gemist. Ook op training maakt de 20-jarige Rode Duivel blijkbaar indruk bij The Toffees. ‘Lukaku heeft alles om het te maken zegt de ervaren verdediger Phil Jagielka.

Lukaku maakte iets minder dan twee weken geleden zijn eerste doelpunt voor Everton tegen West Ham, waardoor hij zijn nieuwe club meteen de drie punten bezorgde. Maandag deed hij er tegen Newcastle nog twee goals bij. In totaal scoorde hij al 20 keer in de Premier League.

‘Om eerlijk te zijn, probeer ik op training zo ver mogelijk uit zijn buurt te blijven’, zegt Everton-verdediger en -aanvoerder Phil Jagielka op de clubwebsite. De 31-jarige Engelse international is nochtans heel wat gewoon want hij speelt al sinds 2006 onafgebroken in de Premier League tegen de beste spitsen van de wereld. ‘Lukaku heeft alles om het te maken en bovendien is hij gek van het spelletje. Als je alles bij mekaar neemt, kan dat leiden tot lastige dagen voor onze verdedigers op training’.

Jagielka twijfelt er niet aan dat Lukaku, onder José Mourinho spits op overschot bij Chelsea, dit seizoen een versterking is. ‘Hij heeft heel wat uitstraling. Bovendien kwam hij bij Chelsea niet genoeg aan spelen toe en dat heeft hem nog hongeriger gemaakt dan vorig seizoen (toen hij uitgeleend werd aan West Bromwich Albion). Hij is hoe dan ook een fantastische aanwinst voor ons, want hij brengt ons naar een hoger niveau. Hopelijk blijft hij fit en kan hij zijn vertrouwen behouden.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content