Roland Duchâtelet koopt ook Charlton Athletic

© Belga

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet is de nieuwe eigenaar van de Engelse financieel geplaagde tweedeklasser Charlton Athletic.

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet is de nieuwe eigenaar van de Engelse financieel geplaagde tweedeklasser Charlton Athletic. Dat meldt het Engelse dagblad Daily Mail.

Volgens de Daily Mail telde de zakenman 14 miljoen pond (16,78 miljoen euro) neer voor de club, die na 22 speeldagen 19e staat in de Championship (op 24 ploegen).

De overname komt er een maand nadat de Amerikaanse investeerder Josh Harris ervan afzag om Charlton te kopen. De Britse krant beweert dat de ‘Addicks’ dringend op zoek waren naar een nieuwe eigenaar, aangezien de Londense projectontwikkelaar Kevin Nash niet langer bereid is om geld in de club te steken.

Duchâtelet blijft zo zijn voetbalimperium uitbreiden. Vorige week raakte bekend dat hij de Duitse vierdeklasser FC Carl Zeiss Jena heeft overgenomen. Naast Standard Luik heeft Duchâtelet ook banden met tweedeklasser Sint-Truiden (via zijn vrouw Marijke Höfte, hijzelf is er ex-voorzitter) en het Hongaarse Ujpest (via zijn zoon Roderick). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content