Rode Duivels spelen 1-1 gelijk in WK-kwalificatieduel tegen Kroatië

© Belga

België heeft kwam niet verder dan 1-1 in zijn WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië. De Kroaten klommen al vroeg op voorsprong, Gillet maakte op slag van rust gelijk.

De Kroaten namen in een volgepakt Koning Boudewijnstadion in Brussel een uitstekende start en klommen na zes minuten op voorsprong. Srna mocht na een tegenaanval alleen doorgaan op rechts en zijn voorzet viel voor de voeten van de volledig vrijstaande Ivan Perisic. De ex-speler van Club Brugge bleef kalm en nam Courtois tegenvoets: 0-1.

Afvallende bal
België was van slag en had moeite met de goed georganiseerde Kroaten. De Duivels probeerden wel openingen te vinden, maar telkens lag er een Kroatisch been in de weg.

Beide teams leken met 0-1 naar de kleedkamers te trekken, maar dat was buiten Guillaume Gillet gerekend. In de toegevoegde tijd knalde hij een afvallende bal na een hoekschop bijzonder knap hoog tegen de Kroatische touwen.

Kansen schaars
Meteen na rust had Benteke de 2-1 aan de voet. Hij kreeg de bal van Witsel, maar zijn schot werd uit doel gehouden voor verdediger Simunic.

Daarna waren kansen schaars. België probeerde wel, maar na de pauze werd er ondanks veel goede wil niet meer gescoord, al kopte Vida in de slotfase nog nipt naast.

In de andere partij in groep A won Servië overtuigend van Wales (6-1), Schotland-Macedonië is voor later dinsdag. Servië, België en Kroatië leiden voorlopig met elk vier punten. De Rode Duivels spelen hun volgende wedstrijd in groep A op 12 oktober in en tegen Servië. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content