Rode Duivels oefenen voor EK tegen Portugal, Zwitserland, Finland en Noorwegen

© Belga Image

In hun voorbereiding op het EK in Frankrijk spelen de Rode Duivels nog oefeninterlands tegen Portugal, Zwitserland, Finland en Noorwegen.

De oefeninterlands tegen Portugal, Finland en Noorwegen worden in het Koning Boudewijnstadion afgewerkt, de oefenpot tegen de Zwitsers in Genève. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots maandag laten weten op een persconferentie in Diegem.

De troepen van Wilmots starten met hun voorbereiding op EURO2016 half mei met een kort trainingskamp in Knokke-Heist (19-21 mei). Daarna volgt een stage van een week in het Zwitserse Lausanne (22-28 mei). Van 29 mei tot en met 6 juni strijken Vincent Kompany en ploegmaats neer in Genk voor hun laatste rechte lijn naar Frankrijk, op 7 juni reizen de Duivels dan af naar Bordeaux.

Op het EK zelf nemen de Rode Duivels – nog steeds ’s werelds nummer een op de FIFA-ranking – het in groep E op tegen Italië (13 juni om 21u in Lyon), Ierland (18 juni om 15u in Bordeaux) en Zweden (22 juni om 21u in Nice). De top twee uit elke groep en de beste vier derdes stoten door naar de achtste finales. Wint België zijn groep, botst het bij de laatste zestien op de nummer twee uit groep D (met titelverdediger Spanje, Tsjechië, Turkije en Kroatië). Worden de Duivels tweede, wacht de winnaar van groep F (Portugal, IJsland, Oostenrijk en Hongarije). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content