Rode Duivels oefenen op 29 maart tegen Burkina Faso: ‘Interessante tegenstander’

© Belga Image

De Rode Duivels spelen op dinsdag 29 maart een vriendschappelijke interland tegen Burkina Faso, in het Lotto Park van Anderlecht. Het is de eerste keer dat België tegen het West-Afrikaanse land zal spelen, meldt de Belgische voetbalbond.

‘In de voorbereiding op een WK is het ook goed om tegen landen uit andere continenten te spelen’, oordeelt bondscoach Roberto Martinez. ‘Met zijn halve finale op de Africa Cup heeft Burkina Faso alvast aangetoond dat het een interessante tegenstander voor de Rode Duivels kan zijn.’

De Belgische voetbalbond wijst op enkele bekende spelers bij Burkina Faso, zoals doelman Hervé Koffi van Sporting Charleroi, Bertrand Traoré van Aston Villa, gewezen KV Mechelen-aanvaller Hassane Bandé en spits Abdoul Tapsoba van Standard.

De wedstrijd vindt plaats op 29 maart om 20.45 uur in het Lotto Park van Anderlecht, onder meer vanwege de nabijheid van het basiskamp in Tubeke. Ook leent het Koning Boudewijnstadion zich minder voor oefenwedstrijden op weekdagen en heeft het minder comfort te bieden, aldus nog de voetbalbond.

De Rode Duivels spelen ook een vriendschappelijke interland op 26 maart in Dublin tegen Ierland, om 18 uur Belgische tijd.

Partner Content