Roberto Mancini: ‘Manchester City wordt Engels kampioen’

© Reuters

De Manchester Citytrainer twijfelt niet dat zijn team kampioen zal worden en rekent daarvoor op de teruggekeerde Carlos Tévez.

Op de 29e speeldag in de Premier League ontvangt Manchester City Chelsea. Citytrainer Roberto Mancini twijfelt niet dat zijn team kampioen zal worden en hij rekent daarvoor op de teruggekeerde Carlos Tévez.

Met nog tien speeldagen te gaan bedraagt de kloof van City met leider United vier punten. De ploeg van Vincent Kompany heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en kan vanavond tegen Chelsea tot op één punt komen.

Problemen achterin

Chelsea is onder interim-manager Roberto Di Matteo nog steeds ongeslagen. The Blues trekken vol vertrouwen richting Manchester maar Citymanager Mancini gelooft dat zijn team kampioen zal worden.

“We zullen de titel winnen of er alles aan doen om hem te winnen”, zei de coach tegen The Guardian. “We moeten positief denken. Tot nu toe was ons parcours in de competitie fantastisch en we moet doorgaan op dat elan.”

De Italiaan kan voor de topper niet rekenen op zijn vast centraal duo. Joleon Lescott is geblesseerd en Rode Duivel Vincent Kompany is onzeker. “Dat zou een groot probleem kunnen zijn”, gaf hij toe.

Terugkeer Tévez

Maar Mancini heeft een andere troef achter de hand. Hij kan rekenen op de terugkeer van Carlos Tévez na een dispuut dat maanden duurde. “Wat er gebeurd is met Tévez ligt in het verleden. Hij wil terug voetballen en het team helpen. Op training leek hij beter dan vorig jaar”, vertelt hij.

“Ik heb Carlos altijd een topspeler gevonden, ook toen we dat meningsverschil hadden. Hij wordt beter en beter maar is nog niet klaar voor 90 minuten. Hopelijk steunen de fans hem”, zegt hij.

De fans kunnen Tévez maar beter steunen want de Argentijnse aanvaller heeft geweldige statistieken tegen Chelsea. In zeven ontmoetingen scoorde hij zes maal tegen de club uit Londen.

United toont zwakheid

Ex-Manchester City middenvelder Patrick Vieira deed ondertussen een opmerkelijke uitspraak in een interview met The Telegraph. Hij vond dat de terugkeer van Paul Scholes uit pensioen een teken was van zwakte bij titelkandidaat Manchester United .

“Ik vind hem een fantastische speler die ik ook bewonder. Maar dat United een speler van 37 moet terughalen was een teken van zwakte. Het toont aan dat de Red Devils het moeilijk hebben om zijn talent te vervangen”, besloot hij. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content