Roberto Di Matteo wil winnen van Chelsea

© Reuters

De Italiaanse trainer van Schalke 04 treft in groep G zijn ex-club, met wie de oud-middenvelder in 2012 de Champions League won.

Een pikant duel, zo wordt het in de Duitse en Engelse pers voorgesteld. Roberto Di Matteo, die in de zomer van 2011 als assistent van André Villas-Boas op Stamford Bridge toekwam, maar daar in maart 2012 het heft in handen nam nadat de Portugese manager werd ontslagen. Ondanks het feit dat hij bij de Londense club het seizoen afsloot met winst in de FA Cup én Champions League kwam er na slechts acht maanden een einde aan zijn passage. Het nieuwe seizoen 2012/13 was immers rumoerig begonnen en de prestaties vielen tegen. Veel tijd om het team op de rails te krijgen, werd Di Matteo dus niet gegund.

‘Geen sentimenten en rivaliteit’

Na zijn vertrek in november 2012 verdween de ex-prof volledig uit beeld. Bijna twee jaar lang liet Di Matteo zich niet zien. Maar toen Schalke 04 in oktober bij hem uitkwam na het ontslag van Jens Keller, was hij wel klaar voor een nieuw avontuur in zijn favoriete sport. “Ik studeerde ondertussen wat, keek veel voetbal en bracht de meeste tijd door met mijn familie”, verklaarde hij in de Duitse pers. “Schalke is een mooie club, met een geweldige achterban. Daarom wilde ik weer aan de slag.”

Doordat de oud-speler van Lazio werd geboren in Zwitserland spreekt Di Matteo vloeiend Duits. Revanche koestert de 44-jarige Italiaan niet tegenover zijn ex-club. “Als we winnen van Chelsea, zou dat betekenen dat we drie punten hebben en er erg goed voor staan. Bij mij spelen alleszins geen sentimenten en rivaliteit. Ik wil gewoon zegevieren. Mooie jaren beleefde ik in Londen, als speler en coach. Met een paar spelers, en enkele mensen die daar werken, heb ik nog contact. Daarom ook kijk ik absoluut niet met een vervelend gevoel terug op mijn passage daar.”

Alle teams in de poule (Chelsea, Schalke 04, Sporting CP en NK Maribor) maken nog kans om de volgende ronde te bereiken of uitgeschakeld te worden. “Natuurlijk is en blijft Chelsea de favoriet”, weet Di Matteo. “Maar alles is nog mogelijk. Leuk, hé.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content