Ricky van Wolfswinkel: meer dan 20 uur zonder goal

© BelgaImage

De Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel vindt maar moeilijk zijn draai bij Norwich City. De voormalige aanvaller van Sporting Lissabon kon in 22 wedstrijden amper 1 keer scoren voor zijn nieuwe club.

Na zes minuten in de degradatietopper tussen Fulham en Norwich City was het officieel: Ricky van Wolfswinkel had in 20 uur PL-voetbal niet gescoord. Zijn eerste en ook enige goal voor The Canaries maakte de aanvaller op speeldag 1, in de thuiswedstrijd tegen Everton (2-2). Sindsdien heeft hij de weg naar doel niet meer gevonden.

Ondanks de tegenvallende prestaties blijft zijn coach Neil Adams het voor hem opnemen. “Natuurlijk heeft Ricky een doelpunt nodig”, vertelde Adams aan de BBC. “Hij komt hier aan met een serieus prijskaartje en we verwachten dan ook dat hij scoort. Maar Ricky loopt hier de ziel uit zijn lijf. Eenmaal hij opnieuw zal scoren, dan is hij vertrokken. Het lijkt echter maar niet te lukken voor hem.”

Tien miljoen

Van Wolfswinkel kwam afgelopen zomer voor tien miljoen euro over van Sporting Lissabon. Er werd veel verwacht van de centrumspits, die in Portugal 28 keer scoorde in 54 wedstrijden. Maar de 25-jarige Nederlander kon vooralsnog de hoge verwachtingen niet inlossen. Na het verlies op Fulham (1-0) staat Norwich op een 17e plaats, met slechts twee punten boven de degradatiezone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content