Remacle: ‘Van Geneugden is mijn gids in het voetbal’

© IMAGEGLOBE

Jordan Remacle was dit seizoen dé sterkhouder van promovendus Oud-Heverlee Leuven. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij deze week terug op zijn vier magere jaren in Nederland en dankt hij Ronny Van Geneugden voor de wederopstanding.

In de zomer van 2006 verliet Jordan Remacle Genk om naar RKC Waalwijk te trekken. Nadien speelde hij in Nederland ook nog voor Helmond Sport en RBC Roosendaal. In totaal vertoefde hij vier jaar in het Nederlandse voetbal. Een succes werd het niet.

Hij werd er wel een andere voetballer, vindt hij zelf: “Ik verwierf meer maturiteit in mijn spel. Leerde rust in mijn voetbal te leggen. De bal in de ploeg te houden. Vroeger wilde ik altijd maar die actie maken. Voortdurend diep gaan. Ik maak nog steeds mijn acties, maar kies mijn momenten beter uit nu. Zo krijg ik minder afval in mijn spel dan toen ik jong was. Nederlandse trainers houden niet van balverlies of een bal zomaar wegtrappen.”

Dat hij zich in België weer in the picture kon spelen, dankt hij aan één man. “Ronny Van Geneugden verzette zich er destijds al tegen dat ik Genk verliet, maar ik heb niet naar hem geluisterd”, vertelt Remacle in Sport/Voetbalmagazine. “Dat was een vergissing. Toen hij me belde, verzekerde hij me dat hij me naar eerste klasse zou brengen, met Leuven of alleen. Hij heeft gelijk gekregen. Hij heeft me indertijd gelanceerd bij Genk en nu heeft hij mijn carrière een doorstart bezorgd. Ik beschouw hem als mijn gids in het voetbal.”

Het huidige seizoen, zijn tweede bij Oud-Heverlee Leuven, was zijn eerste als titularis op het hoogste niveau. Onder Hugo Broos kwam hij zeven keer in actie in zijn laatste Genkse seizoen, nadien bij RKC was er één basisplaats onder Piet Buter.

Remacle maakt er geen geheim van dat hij hogerop wil deze zomer. “Ik heb nooit getwijfeld aan mijn kwaliteiten. Ik was er zelfs van overtuigd dat ze beter tot hun recht zouden komen in eerste klasse. Dat is ook gebleken. Ik denk dat ik mijn goede prestaties uit het kampioensjaar heb bevestigd. Iedereen kent mij nu weer. OHL heeft me gratis kunnen aantrekken. Nu zal het misschien een mooie transfersom aan me kunnen verdienen.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content