Rednic: ‘Standard mag zich niet beperken tot counters en stilstaande fases’

© BELGA

Mircea Rednic, ondertussen vier wedstrijden aan het roer bij Standard, heeft een aparte kijk op de Belgische competitie. ‘Een wedstrijd winnen in België is nooit makkelijk.’

“De voorbije twintig jaar zijn organisatie en discipline naar een erg hoog niveau getild. Zeker in België is de tactiek altijd verfijnder geworden, spelers krijgen heel veel richtlijnen en opdrachten mee. Soms te veel,” poneert Rednic in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

“Een wedstrijd winnen in België is nooit gemakkelijk. De meeste ploegen richten zich op het neutraliseren van de sterke punten van de tegenstander. Die benadering heeft een negatieve impact op het spel en op het spektakel dat de supporters mogen verwachten.”

“Tactiek is oké wanneer alle ploegen willen winnen door slimmer te zijn dan de tegenstander. Maar men mag zich niet beperken – zeker Standard niet – tot counters en stilstaande fases, de grote specialiteit van het Belgisch voetbal. Ik heb hier ploegen zien spelen die maar twee of drie keer per match tegenprikten en voortdurend veel volk achter de bal hielden.”

“Anderzijds merk ik ook dat Anderlecht, Genk en Brugge zich goed uit de slag trekken in de Champions League en de Europa League. Zij profiteren van de troeven die de competitie hier heeft.”

De verrijzenis van Batshuayi

Rednic zorgde ervoor dat Michy Batshuayi weer komt bovendrijven bij Standard. De talentvolle, maar jonge spits nam het niet altijd nauw met discipline en zette zo zichzelf naast de ploeg.

“Na de eerste training zag ik al hoeveel talent Michy Batshuayi heeft. Ze zeiden me dat hij niet gedisciplineerd genoeg was. Ik vroeg hem waarom hij niet speelde en na zijn uitleg vertelde ik hem: ‘Als jij niet speelde, was dat jouw fout. Maar je hebt talent. Op Genk speel jij.” Hij kon zijn oren niet geloven. Toen hij wegging, zat hij al met die match tegen Genk in het hoofd en op het veld heeft hij mijn vertrouwen beloond”, vertelt de Roemeense coach daarover. (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content