Real Madrid moet Luka Modric nog minstens 1 maand missen

© Belga Image

De Kroatische middenvelder is nog steeds niet hersteld van de hamstringblessure die hij in november opliep. Ancelotti hoopt Modric te recuperen voor de Champions Leaguewedstijd tegen Schalke op 10 maart.

Na de 4-0 nederlaag van dit weekend tegen Atlético Madrid moesten De Koninklijken opnieuw een klap verwerken. Real kreeg te horen dat het Luka Modric nog minstens een maand zal moeten missen.

De kleine Kroaat kwam in november geblesseerd terug van interlandverplichtingen en men voorspelde toen een afwezigheid van een drietal maanden. Het herstel van Modric, die onder meer revalideerde bij Lieven Maesschalck in Antwerpen, blijkt nu dus toch een werk van langere adem te worden.

Vier middenvelders

Naast de langdurige blessure van Modric zijn ook James Rodriguez en Sami Khedira onbeschikbaar. Door de afwezigheid van de drie moet Ancelotti week na week puzzelen om een compatibel middenveld op te stellen. De Italiaanse trainer beschikt met Toni Kroos, Isco, Asier Illarramendi en de jonge Lucas Silva nog maar over vier fitte middenvelders.

Ook in de verdediging mist Real Madrid een vaste basispion. Sergio Ramos is nog minstens tot eind maart uit met een spierscheur.

Zelfs Real Madrid kan het missen van zoveel kwaliteit moeilijk opvangen. De motor van De Koninklijken sputtert de laatste weken, de voorsprong op Barcelona bedraagt nog maar 1 punt. (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content