Real Duitsland tegenover Real Ronaldo

© AFP

Wat kan Cristiano Ronaldo nog extra toevoegen aan Portugal?

Zeshonderd pagina’s, zo dik was het scoutingsverslag van Portugal dat de Duitsers samenstelden om dit duel aan te pakken. Bondscoach Joachim Löw had daarnaast ongetwijfeld ook gesprekken met Sami Khedira, al twee jaar ploegmaat van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid.

Want Duitsland-Portugal, het is toch ook heel veel Real-Real. Aan de kant van de Duitsers: Khedira en Özil, aan de kant van Portugal Pepe, Coentrão en Ronaldo. De Mannschaft wil Ronaldo in blok opvangen en absoluut vermijden dat die man tegen man komt te staan. Verder, zegt Khedira, moet Duitsland vooral goed het lichaam gebruiken tegen de Portugese vedette, hem niet te makkelijk aan de bal laten en beletten te genieten van zijn spel.

De kans is groot dat Ronaldo als linksbuiten rechtsachter Jérôme Boateng tegen het lijf loopt. Philipp Lahm, bij Bayern München rechtsachter, doet het in de Mannschaft immers vanaf links. Vies om zijn lichaam te gebruiken is Boateng niet, want hij knalde vorige week op training Per Mertesacker nog haast uit de openingswedstrijd. Na zijn uitje met een naaktmodel heeft Boateng, ook lichamelijk sterk naast het veld, wat goed te maken, zei Löw al. Het kan vanavond.

De Portugezen hadden in de voorbereiding ook hun relletje, toen enkele trainers de luchtigheid hekelden waarmee het einde van de oefenstage werd aangepakt: vier dagen vrij, en wat geboemel van spelers, het viel slecht na een verloren oefeninterland tegen Turkije. Klassiek gerommel haast bij de start van een tornooi, Portugezen hebben daar wel meer last van. Nani, last van de voet, raakte in de loop van vorige week fit, zodat Portugal de twee beste buitenspelers van het tornooi kan opstellen. Speur op het veld vooral niet naar Ricardo Carvalho (ook Real Madrid), die heeft ruzie met bondscoach Paulo Bento en is er niet bij. (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content