RC Genkspeler Tornike Okriashvili brengt nacht door in politiekantoor

© Belga Image
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Tornike Okriashvili (22), de nieuwe Georgische middenvelder van RC Genk, heeft de nacht van zaterdag op zondag in het politiekantoor doorgebracht. Na het 1-1 gelijkspel tegen KV Kortrijk raakte hij in een dronkenmansruzie verwikkeld met zijn ploegmaat Ngcongca Anele.

Het liep zaterdagavond al goed fout bij het vertrek uit Kortrijk. In de Genkse spelersbus gingen enkele spelers stevig aan de drank. Daarbij werd niet alleen het bier uit de minibar soldaat gemaakt, maar ook enkele flessen zelf meegebrachte sterke drank. Niemand greep in.

Het drinken zou bij aankomst in Genk verder zijn gezet in het appartement van Anele. Behalve Okriashvili en Anele zouden onder meer ook Ilombe Mboyo en Hervé Kagé aanwezig zijn geweest. Daar liep het uit de hand.

Auto aan de kant

Tussen Anele en Okriashvili kwam het tot een handgemeen. Over de aanleiding lopen de bronnen uiteen. Volgens de een liet Anele zich laatdunkend uit over de prestatie van Okriashvili in Kortrijk. Volgens de ander noemde de Georgiër zijn zwarte ploegmaats “monkeys” (apen).

Okriashvili hield aan het handgemeen een gezwollen neus over. Hij verliet het gezelschap, maar kwam niet ver met zijn wagen. Na tegen het ochtendgloren zonder brandstof te zijn gevallen, zette hij hem noodgedwongen aan de kant. Toen de politie halt hield en de dronken toestand van de Genkspeler vaststelde, pakte ze hem op.

Okriashvili daagde zondagochtend niet op voor de uitlooptraining. Bij RC Genk verkeerde iedereen in het ongewisse. Toen de vermiste speler uiteindelijk was opgespoord, bevrijdden directeur organisatie Erik Gerits en teammanager Tony Greco hem uit zijn penibele situatie.

Verziekte kleedkamer

Okriashvili werd pas drie weken geleden door RC Genk aangeworven. Bij zijn vorige clubs in Oekraïne had hij al een reputatie van moeilijke jongen. Ook in zijn korte tijd bij Genk kwam hij op training al verscheidene keren in aanvaring met spelers en trainers.

Ondertussen heeft RC Genk er nog een probleem bij. Hervé Kagé weigerde dinsdag op te draven voor de tweede helft van de beloftewedstrijd tegen FC Utrecht toen hij vernam dat hij vrijdag opnieuw niet in de A-kern zit voor de wedstrijd tegen AA Gent.

Kagé’s weigering, het dronkenmansincident en het nachtje cel voor Okriashvili droegen deze week niet bij tot de zo al verziekte sfeer in de Genkse kleedkamer.

Sanctie

RC Genk ontvangt vrijdagavond op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League AA Gent. Okriashvili zit normaal gewoon in de selectie. De club beraadt zich wel nog over een sanctie. Die zou worden genomen na de terugkeer van technisch directeur Gunter Jacob uit het buitenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content