Raul verlaat Schalke 04 én Europa

© AFP

De 34-jarige Spanjaard verlengt zijn contract bij Die Königsblauen niet.

Het tweejarig contract van Raul bij Schalke 04 loopt deze zomer af. De Duitse club had de spits een nieuwe verbintenis voor een jaar aangeboden, maar daar gaat Raul niet op in. Hij kan dus deze zomer transfervrij vertrekken.

Buiten Europa

Op een persconferentie in Gelsenkirchen gaf hij meer uitleg bij zijn beslissing. “Het was geen gemakkelijke beslissing, en ik wil de club bedanken voor het geduld,” aldus Raul. “Maar mijn sportieve toekomst ligt niet in Europa. De komende weken zal ik de aanbiedingen bekijken en een beslissing nemen”.

Raul sluit dus uit dat hij naar een andere Duitse club trekt of terugkeert naar Spanje, zoals sommige geruchten beweerden. “Ik zal in elk geval spelen in een competitie die minder sterk is dan de Bundesliga. Ik wil blijven genieten, en ook de basis leggen voor een verdere carrière in de voetbalwereld.”

Zijn gezinsleven gaf de doorslag bij zijn beslissing. “Voor mij is mijn familie het belangrijkste. Ik wil meer tijd voor hen vrijmaken, iets wat ik de voorbije jaren te weinig heb gedaan.”

Bekerwinst

Raul Gonzalez Blanco speelde tussen 1994 – hij debuteerde op zijn 17e – en 2010 zestien seizoenen voor Real Madrid, waar hij nog steeds topschutter aller tijden is. In de zomer van 2010 kwam de Spanjaard transfervrij over naar Schalke. Met het Duitse team won Raul de nationale beker en supercup.

“Mijn twee jaren hier zal ik altijd in mijn hart dragen, ik voelde me echt thuis bij Schalke. Mijn mooiste moment was de bekerwinst, iets wat me bij Real niet was gelukt, en het vieren met de fans nadat we Inter hadden uitgeschakeld in de Champions League.”

De steraanvaller beloofde nog om Schalke in de laatste drie competitiewedstrijden aan een ticket voor het Kampioenenbal te helpen. Schalke zal Raul’s nummer 7 na zijn vertrek niet meteen opnieuw toekennen, en wil in 2013 een wedstrijd organiseren als eerbetoon. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content