Rafael Benítez tot 2018 coach van Real Madrid

© Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Bij Real Madrid werd Rafael Benítez voorgesteld als de opvolger van Carlo Ancelotti. De Spaanse coach tekende een contract tot 2018 en heeft al een eerste transfer op het oog: David De Gea bij Manchester United wegplukken.

De aanstelling van Rafa Benítez (55) als nieuwe coach van Real Madrid hing al enkele weken in de lucht en het gerucht werd de voorbije dagen versterkt nadat de Spanjaard bij Napoli zijn vertrek aankondigde. Deze middag (woensdag 3 juni) werd Benitez voorgesteld bij Real Madrid. Hij ondertekende een contract van drie seizoenen.

Een geëmotioneerde Benítez sprak van ’thuis komen’ – Madrid is zijn geboortestad en zijn eerste stappen als trainer zette hij bij de jeugdopleiding van Real – en vertelde dat deze selectie de beste is die hij ooit onder zijn hoede had. Ook beloofde hij offensief voetbal en veel doelpunten, daarmee al meteen de kritiek parerend dat hij een defensief ingestelde coach heet te zijn.

Rotatiesysteem?

Interessant wordt het om zien hoe Benítez zal omgaan met de vele vedetten in zijn team. Ten eerste omdat die – paradepaardje Cristiano Ronaldo op kop – altijd uitdrukkelijk Ancelotti gesteund hebben en tegen zijn ontslag gekant waren. Ten tweede omdat Benítez fan is van een rotatiesysteem en daarbij niet kijkt naar naam of faam.

Er mag verwacht worden dat de nieuwe coach ook nieuwe accenten zal leggen en daarvoor de nodige spelers zal halen. Bij een eerste sportief overleg is alvast de naam van David De Gea gevallen. De Spaanse goalie van Manchester United staat al langer op het verlanglijstje van de Koninklijke en Benítez gaf ondertussen zijn zegen om vol voor die transfer te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content