Racing Genk groepswinnaar in Europa League na 0-0 tegen Bazel

© Belga

Racing Genk is de laatste Belgische club in Europa. Het speelde in zijn laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League scoreloos gelijk tegen FC Bazel.

Racing Genk heeft donderdag in zijn zesde en laatste duel in de groepsfase van de Europa League 0-0 gelijkgespeeld tegen de Zwitserse kampioen FC Bazel. Daardoor eindigen de Limburgers als eerste in groep G.

Gesloten partij

Voor aanvang van het duel was Genk al zeker van kwalificatie voor de laatste 32, terwijl Bazel bij verlies uitgeschakeld kon worden. Genk startte niet met zijn sterkste opstelling en coach Mario Been liet onder andere Buffel, Vossen en Gorius aan de kant.

In een gesloten partij was het Bazel dat het sterkst was in de Genkse Cristal Arena, maar scoren lukte niet. Kansen waren aan beide kanten schaars. Uiteindelijk konden beide teams tevreden zijn met een scoreloos gelijkspel.

De andere wedstrijd in groep G, tussen het Portugese Sporting en het Hongaarse Videoton, werd donderdag omwille van overvloedige regenval in Lissabon uitgesteld en verplaatst naar vrijdag.

Zestiende finales

Door de 0-0 tussen Genk en Bazel heeft de partij in Lissabon echter geen belang meer. In de eindstand in de groep wordt Genk groepswinnaar met twaalf punten. Bazel eindigt als tweede met negen punten. Videoton heeft zes punten, Sporting twee. De Hongaren kunnen nog wel op gelijke hoogte komen van de Zwitsers, maar Bazel was beter in de onderlinge duels.

Genk, de enig overgebleven Belgische ploeg in Europa na de winterstop, kent zijn tegenstander voor de zestiende finales bij de loting in Nyon op 20 december. De zestiende finales worden op 14 en 21 februari afgewerkt. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content