Racing en KV Mechelen gaan samenwerken

© BELGA

De jeugdacademies van eersteklasser KV Mechelen en derdeklasser Racing Mechelen gaan samenwerken. Opmerkelijk, want er heerst al jaar en dag grote rivaliteit tussen de twee stadsgenoten.

Rudy Geens, verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij geel-rood, zegt in Sport/Voetbalmagazine: “KV moet op het eind van het seizoen soms spelertjes doorsturen omdat ze over onvoldoende kwaliteiten beschikken voor het eliteniveau waarop onze jeugdteams voetballen.”

“Het is handig om hen vanaf nu ook te kunnen aanbieden om naar Racing te gaan, want die club ligt korter bij KV dan Rupel Boom en SV Bornem, clubs waarmee we al langer samenwerken maar die voor sommigen door de afstand minder interessant zijn.”

De jeugdteams van Racing, Rupel Boom en Bornem spelen op nationaal niveau, één trap lager dan de jeugdteams van KV.

“Als je een andere club aanbeveelt,” zegt Geens, “wil je een club met een goede jeugdwerking aanbevelen. Daarom zullen de jeugdtrainers van Racing inzage krijgen in onze knowhow. Daarnaast zal bij beloftespelers die niet kunnen doorstoten tot in onze A-kern bekeken worden of de A-kern van Racing voor hen een alternatief kan zijn.”

Voordelen
Aan de samenwerking zitten ook voordelen voor KV, legt Geens uit: “Jeugdtrainers van Racing kunnen ons sturen in ons scoutingswerk met tips over goede spelers bij hun tegenstanders. Daarnaast komen Racingspelers die te goed zijn voor het niveau waarop Racing speelt nu haast nooit naar KV. Ze trekken wel naar Beerschot of Lierse.”

De nieuwe samenwerking lokt vooral bij Racingfans negatieve reacties uit. “Het is in het belang van alle spelers en beide clubs”, aldus Geens, “om door de rivaliteit heen te kijken. Vroeg of laat gaan we toch eens het hele Belgische model moeten herzien, want nu zijn er in ons land veel te veel jeugdwerkingen.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content