Raad van Bestuur RSC Anderlecht keurt kapitaalverhoging goed

© Belga

De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht heeft woensdagavond unaniem een kapitaalverhoging goedgekeurd, die de club moet toelaten om opnieuw financieel gezond te worden.

Hoofdaandeelhouder Marc Coucke gaat een groot deel van zijn schulden omzetten en daarnaast komt er 25 miljoen vers kapitaal. Dat meldt paars-wit.

De kapitaalverhoging zal bevestigd worden op de Algemene Vergadering van 29 juni. ‘De huidige aandeelhouders sluiten niet uit dat er bij deze operatie ook nieuw kapitaal wordt aangetrokken’, zo klinkt het.

‘De kapitaalverhoging moet het management van RSCA toelaten om de weg terug naar de top voort te zetten. De Raad van Bestuur steunt unaniem het businessplan dat vanavond door het management werd voorgelegd. De Raad van Bestuur wil uitdrukkelijk alle fans en sponsors bedanken die in de moeilijke omstandigheden van de voorbije twee jaar keihard achter de club zijn blijven staan, en is ervan overtuigd dat het behalen van de Champions’ play-offs de start zal betekenen van een mooie, nieuwe toekomst.’

Lees ook: ‘Bij de Anderlechtjeugd zitten jongens met het potentieel van Tielemans of Lukaku’

Partner Content