PSV-held Luuk de Jong jaagt bij Sevilla op eerherstel

© belgaimage

De Nederlandse aanvoerder verlaat PSV en waagt, na de Bundesliga en de Premier League, zijn kans bij FC Sevilla in Spanje.

‘Held. Boegbeeld. Eén van ons. Een clublegende neemt afscheid. Eens een PSV’er, altijd een PSV’er. #LUUKLE9END’, zo was te lezen op het officiële Twitteraccount van de club uit Eindhoven. Tegen een transfersom van ongeveer 15 miljoen euro én een lucratief vierjarig contract voor de 19-voudig Nederlands international zijn ze ook in de Eredivisie niet bestand.

Luuk de Jong (28) speelde sinds 2014 voor PSV. Hij groeide er onder andere door zijn leiderskwaliteiten en schutterscapaciteiten – 112 goals in 204 wedstrijden – uit tot een absolute sterkhouder.

Ambassadeur

‘Wat een fantastische tijd had ik in ons mooie Eindhoven!’, zo richtte de aanvaller zich tot de PSV-aanhang via Instagram. ‘Drie keer werden we kampioen, driemaal speelden we CL. Nu is het tijd voor mijn volgende stap. Van ‘hier in het zuiden’ naar Zuid-Spanje. Ik ben er ontzettend trots op dat ik jullie verlaat als ambassadeur van ons mooie PSV. #eendrachtmaaktmacht’

‘We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar dit gunnen we hem van harte’, concludeerde technisch manager John de Jong. Drie titels (2015, 2016 en 2018) en de gedeelde topschutterstitel (28 treffers) met Dusan Tadic van Ajax dit seizoen compenseerden de eerdere mislukte passages van De Jong bij Borussia Mönchengladbach (juli 2012 tot januari 2014, 6 goals in 36 duels) en Newcastle United (januari tot mei 2014, 0 goals in 12 partijen).

De Jong werd dit seizoen medetopschutter met Dusan Tadic (Ajax), 28 doelpunten.
De Jong werd dit seizoen medetopschutter met Dusan Tadic (Ajax), 28 doelpunten.© BELGAIMAGE

Bij de Spaanse subtopper krijgt de kopbalsterke targetman nu de kans op eerherstel in een nieuw buitenlands avontuur. ‘Ik kom langzaam in de herfst van mijn loopbaan, dus moet ik een eventuele volgende stap goed afwegen’, besefte de spits al in mei in een gesprek met VI.

FC Sevilla eindigde afgelopen seizoen zesde in de Primera División en kwalificeerde zich daarmee voor de groepsfase van de Europa League.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content